30 / 04 / 2024

Mersin Büyükşehir Belediyesi 60 otobüsü teslim aldı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi 60 otobüsü teslim aldı!

MERSİN Büyükşehir Belediyesinin, halkın hizmetine sunacağı 60 adet engelsiz toplu taşıma aracının devir teslim töreni yapıldı. 2015 yılında da otobüs alımlarının devam edeceği bildirildi.



MERSİN Büyükşehir Belediyesinin, halkın hizmetine sunacağı 60 adet engelsiz toplu taşıma aracının devir teslim töreni yapıldı.  Cumhuriyet Meydanı’nda, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik arasında devir teslim töreni gerçekleştirildi. Burada bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “2015 yılında da otobüs alımlarımıza devam edeceğiz. Mersin’deki insanlarımızın ulaşım problemlerini kökünden çözme gayreti içerisinde olacağız.” dedi.


Büyükşehir Belediyesi olarak, Mersin’de yaşayan insanların özellikle ulaşım konusundaki sıkıntılarını bir nebze olsun giderebilmek düşüncesiyle Büyükşehir Belediye Meclisi’nden almış oldukları kararlan hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Kocamaz, “İhaleye girmeden, Devlet Malzeme Ofisi’nden almış olduğumuz 60 adat aracın, plaka ve sigorta işlemleri bittikten sonra yaklaşık 10 gün içerisinde inşallah Mersinlilerin hizmetine girecek.


Bu araçlar yeterli değil. 2015 yılında da otobüs alımlarımıza devam edeceğiz. Böyle bir hizmetle Mersin halkını rahatlatabilirsek ne mutlu bize. Almış olduğumuz bu otobüsler, elbette Mersin’in ulaşım problemi için tam manasıyla bir çözüm değil.


Mersin’in mutlaka çağdaş kentler gibi bir an önce raylı sisteme kavuşması lazım. Bununla ilgili çabalarımızı, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Mersin’deki insanlarımızın köyüyle, kentiyle, beldesiyle ulaşım problemlerini kökünden çözme gayreti içerisinde olacağız.” diye konuştu.


2015 yılında hala elle tutulur bir ulaşım master planının olmamasını eleştiren Kocamaz, “Şu anda ulaşım master plam ile ilgili eksikliklerin giderilmesine yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah ulaşım master planı ile birlikte, kentte acil çözüm bekleyen, kentte yapılacak kavşaklarla ilgili çalışmalar başlayacak. Hedefimiz, 2015 yılında en az iki tane alt geçidi Mersinlilerin hizmetine sunabilmektir.” ifadesini kullandı. 


Ortadoğu 


Geri Dön