27 / 04 / 2024

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Toplantısı yapıldı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Toplantısı yapıldı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Meclis Toplantısı İkinci Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı, toplantıda komisyon raporlarına ait 50 madde görüşüldü.




Mersin Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Meclis Toplantısı İkinci Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı


Kasım ayı Meclis Toplantısı’nda, idare tekliflerine ait 5, komisyon raporlarına ait 50 madde görüşüldü.


Mecliste, projelendirme ve temel açma çalışmaları tamamlanan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Cemevi yapımında ihtiyaç duyulan malzemelerin Mersin Büyükşehir Belediyesi desteğiyle sağlanmasına oy birliği ile karar verildi.


MERULAŞ AŞ’ye devri yapılan toplu taşıma araçlarının yakıt masraflarının Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanması ile ilgili gündem maddesi hakkında konuşan Başkan Kocamaz, “MERULAŞ AŞ.’nin kar etme imkanı yok. Belediye otobüslerini kullanan insanların büyük çoğunluğu 65 yaş üstü gibi ücretsiz biniş hakkına sahip olan vatandaşlar. Bu teklifi biz bu yüzden getirmiştik. Otobüslerin gelirleri, ancak personel giderini karşılayabiliyor, hatta çoğu zaman da karşılayamıyor. Çünkü bazı bölgelere otobüsler gidiyor ama yolcu sayısı çok düşük oluyor” dedi.


Bu sorunun çözümü konusunda araştırma yaptıklarını belirten Başkan Kocamaz, “Urfa ve Bursa’da otobüsler şirkete verilmiş ama belediye ihale yoluyla onlardan hizmet satın almış. Şirket topladığı parayı belediyeye yatırıyor ama o hizmetin bedelini de belediye şirkete ödüyor. Mecliste bununla ilgili bir rapor daha görüşülebilir. Bu konuya çözüm bulmak zorundayız” şeklinde konuştu.


Ayrıca Meclis’te Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Makine İkmal Bakım ve Onarım, Gençlik ve Spor Hizmetleri ile Denizcilik Daireleri’nin kapatılarak, faaliyetlerini ilgili Daire Başkanlıkları altında sürdürmelerine karar verildi.


Balık Pazarı ve Kasaplar Çarşısı Yenileme Projesi hakkında bilgi veren Başkan Kocamaz,  “Balık Pazarı ve Kasaplar Çarşısı bölgesinde projenin büyük bir kısmı tamamlandı. Fakat oradaki mülkiyet sahiplerinin tamamı imza vermedi. Akdeniz Belediyesi, konu ile ilgili itiraz ederek, dava açtı. Yenileme alanına girmesin diye dava açılan yerler arasında Belediye binası ve Ulu Camii yer alıyor” diye konuştu.


Başkan Kocamaz, sözlerini “Hepimiz Mersin’e hizmet etmek için vatandaşlarımızdan yetki aldık. Biz istiyoruz ki burada kararlar alınırken vatandaşlarımıza karşı sorumluluklarımız çerçevesinde kararlar alınsın. Bir şeyleri engelleme mantığıyla hareket edilirse bu durum kente zarar verir. Bu şehir bizden hizmet bekliyor. Vatandaşın beklentisi yüksek. Meclis beklentileri boşa çıkarırsa vatandaşa, şehre ve gelecek nesillere karşı sorumluluklarımızı yerine getirmemiş oluruz” şeklide son verdi.  



Mersin Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön