29 / 04 / 2024

Mersin Büyükşehir Belediyesi: 'Yıkım keyfi değil'

Mersin Büyükşehir Belediyesi: 'Yıkım keyfi değil'

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kamuya ait alanı işgal ettiği gerekçesiyle Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan bir kafenin bahçesinde gerçekleştirilen yıkımın 'keyfi' değil, hukuk çerçevesinde yapıldığını açıkladı.



Mersin Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz pazar günü Adnan Menderes Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren bir kafenin bahçesinde, kamuya ait alanın işgal edildiği gerekçesiyle gerçekleştirilen yıkım işleminin 'keyfi' olmadığını ve mahkeme kararının uygulandığını bildirdi. 


Mersin'de, Adnan Menderes Bulvarı sahilinde faaliyet gösteren bir kafenin bahçesinde 5 Haziran Pazar günü gerçekleştirilen yıkım işleminde, belediye ekipleriyle iş yeri sahipleri arasından gerginlik yaşanması ve yıkımın 'keyfi' yapıldığının öne sürülmesi üzerine Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden yazılı bir açıklama yapıldı. 

Açıklamada, MHP'li Büyükşehir Belediyesi'nin söz konusu iş yerinin yıkımını mahkeme kararı doğrultusunda gerçekleştirdiği belirtildi. 


Büyükşehir Belediyesi'ne yıkımla ilgili haksız ithamlarda bulunulduğu ifade edilen açıklamada, kafenin kamuya ait işgaline son vermesi için yapılan çalışmaların bazı basın organlarında 'keyfi bir yıkım' olarak gösterilmesinin Mersin halkının hakkına yapılan bir saygısızlık olduğu kaydedildi. Uygulamanın yasal çerçevesinde yapıldığı vurgulanan açıklamada, kafenin bulunduğu alanın imar yolu ve bölgesel park olduğu, bu alan üzerine hiçbir hukuki hakka dayanmaksızın, izinsiz olarak bir kısım yapılar inşa edildiği, imar planı ve mevcut mevzuat hükümlerine aykırı davranıldığı belirtildi. 


İş yeri ile ilgili Şubat ayından bu yana yaşanan sürecin aktarıldığı açıklamada, "775 Sayılı Gecekondu Kanunu'nun 18. maddesi hükmü uyarınca davacının işgaline son vermemesi halinde tahliyesinin Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirileceği 10 Şubat 2015 tarihinde bildirildi. Leman Kültür Kafe, Mersin 2. İdare Mahkemesi'ne başvuruda bulunarak, yürütmenin durdurulması için 9 Nisan 2015 tarihinde dava açtı. Açılan dava mahkeme tarafından reddedildi. Davacı, bu karara  Adana  Bölge İdare Mahkemesi nezdinde itiraz etse de bu itiraz da üst mahkeme tarafından 18 Mayıs 2015 tarihinde reddedildi" denildi. 


Büyükşehir Belediyesi'nin, söz konusu işgale son verilmesi gerektiğini yazılı olarak bildirmesine rağmen, işgali sonlandırılmaması üzerine yasal işlemin yerine getirildiği ifade edilen açıklamada, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin tesis ettiği işlemlerin hukuk çerçevesinde tarafsız ve şeffaf olduğunun altı çizildi. 


Büyükşehir Belediyesi'nin, hiçbir kişi kurum veya tüzel kişiliğe karşı önyargılı bir tutum içerisinde bulunmadığı da dile getirilen açıklamada, yargı kararları doğrultusunda iş ve işlemlerin usul ve yasaya uygun şekilde yapıldığı bildirildi. 



Mersin Hakimiyet



Geri Dön