28 / 04 / 2024

Mersin Büyükşehir Meclis Toplantısı İkinci Birleşimi yapıldı!

Mersin Büyükşehir Meclis Toplantısı İkinci Birleşimi yapıldı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen Meclis toplantısında komisyon raporlarına ait 27, idari tekliflerine ait 4 ve gündem dışı 6 madde görüşüldü.




Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen Meclis toplantısında komisyon raporlarına ait 27,  idari tekliflerine ait 4 ve gündem dışı 6 madde görüşüldü.


İdare tekliflerine ait maddelerin görüşülmesi ve ilgili birim komisyonlarına oy birliği ile havale edilmesinin ardından Meclis toplantısında gündem dışı maddeler konuşuldu. Meclis toplantısının sonunda Meclis üyelerine Meclis Bilgilendirme Sistemi ile ilgili bilgi verildi.


Öte yandan Meclis gündeminde yer alan Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait Deniz Park içerisinde bulunan aqua park malzemelerinin Erdemli Belediyesi’ne bedelsiz olarak verilmesi oy birliği ile kabul edildi.


Başkan Kocamaz, “Tulumba Kavşağı Biter Bitmez İkinci Kavşak Çalışmasına Başlayacağız”

Meclis toplantısında Başkan Kocamaz, Tulumba Kavşağı ile ilgili son gelişmeleri Meclis üyeleriyle paylaştı. Tulumba Kavşağı’nın doğu-batı yönünü bir ay içerisinde bitirmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Kocamaz, “Ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Ama daha önceden de söylediğim gibi Mersin’de yer altındaki projelerle ilgili bir kayıt yok. Tulumba Kavşağı ile ilgili çalışmalar sürerken yer altı haritasını da kayıt altına almaya başladık. Tulumba Kavşağı biter bitmez de Mezarlık alt kavşağı için çalışmalara başlayacağız” dedi.


Mezarlık alt kavşağında süreci hızlandırmak için yeni bir ihale yapmayacaklarını belirten Başkan Kocamaz, şu anki asfalt ihale şartnamesinin cevaz verdiğini söyledi.


Hedeflerinin Mersin’e birçok kavşak kazandırmak ve Mersin’in trafik sıkıntısını çözmek olduğunu vurgulayan Başkan Kocamaz, “Yapılması planlanan kavşakları, vatandaşımızın mağdur olmaması için bir sıra dâhilinde yapacağız. Böylelikle vatandaşlarımız trafikte alternatif yolları kullanarak zor durumda kalmayacak” dedi.


Başkan Kocamaz, “Hedefimiz Mersin İdman Yurdu'nu Şirketleştirmek”

Mersin İdman Yurdu’nun mevcut durumu hakkında da görüşlerin belirtildiği Meclis toplantısında Başkan Kocamaz, Mersin’in tüm dinamiklerinin bir araya gelerek Mersin İdman Yurdu’nun mali sıkıntısı ile ilgili alternatif çözüm çalışmaları yapmaları gerektiğine dikkat çekti.


Mersin İdman Yurdu’nun Mersin’in takımı olduğunu ve Mersin’in tanıtılmasında önemli bir görev üstlendiğini belirten Başkan Kocamaz, “Sadece Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği destek ile bu işler olmaz. Bu takımı herkesin sahiplenmesi lazım. Tüm Meclis üyelerimizden ve siyasi partilerimizden beklentimiz budur” şeklinde konuştu.


Hedeflerinin Mersin idman Yurdu’nu şirketleştirmek olduğunu söyleyen Başkan Kocamaz, Mersin İdman Yurdu’nun şirketleşmediği takdirde şaibelerden kurtulamayacağını da söyledi. 



Mersin Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön