03 / 05 / 2024

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde imar yeniden görüşüldü!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde imar yeniden görüşüldü!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçekleşen toplantıda, geçmişte reddedilen imar düzenlemelerinin yeniden görüşülerek bu defa kabul edilmesine ilişkin kararlara imza atıldı.



Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısının Ocak ayı ikinci bileşimi Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleştirildi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçekleşen toplantıda, geçmişte reddedilen imar düzenlemelerinin yeniden görüşülerek bu defa kabul edilmesine ilişkin kararlara imza atıldı. Ayrıca Erdemli Belediyesi'nin yeni asfalt şantiyesine ilişkin tartışmalarda öne çıkan konu oldu. 

ERDEMLİ İÇİN ÖNCE RED, SONRA KABUL!

Erdemli Belediyesi sınırları içerisi Tömük Mahallesi'nde yer alan 214 ada 1 Nolu sorunlu parsel ile ilgili imar değişikliği ilçe meclisinde ve Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 7 ay önce ret edilmesinden sonra tekrar gündeme gelmesi tartışma konusu oldu. 

Turizm alanının konut alanına dönüştürülmesini içeren değişiklik kabul edilirken, Başkan Burhanettin Kocamaz, "Buraya geldikten sonra benim yapabileceğim bir şey yok ki" dedi. HDP'li Meclis üyesi Mustafa Güler ise "Görüyorsunuz işte, yanlış" tepkisi verdi. 

İTİRAZLARA RET!

Meclis'te Tulumba Kavşağı'nın revize edilmesine yönelik 1/1000 ölçekli plan değişikliğinin 30 günlük askı süresinde gelen 1 adet itirazı değerlendiren İmar Bayındırlık ve Ulaşım Komisyonu, itirazı reddetti. 

Mecliste bu kararı kabul etti. 

Tulumba Kavşağı'nın ne zaman bitirileceğine ilişkin de açıklama yapan Başkan Kocamaz, kavşağın 1 ayda biteceğini söyledi. Diğer kurumların ^ çalışmalarından dolayı zaman zaman karşılarına yeni sorunlar çıktığını kaydeden Kocamaz, 'Tulumba Kavşağı biter bitmez Mezarlık alt kavşağına başlanacak. Bunu da yeni bir ihale yapmadan asfalt ihalesi kapsamında yapılacak. Bunun için İller Bankası'ndan 250 milyon TL kredi alma yetkisini de Meclis'ten aldık. Ayrıca yeni imar planına 4. Çevre Yolu'nu da ekledik" dedi. 

Ayrıca Mecliste; Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi giriş kavşağı ile ilgili düzenlemeye yönelik plan değişikliği ile ilgili askı süresinde yapılan 20 itirazı da değerlendiren İmar Bayındırlık ve Ulaşım Komisyonları, bu itirazları da oy çokluğuyla reddetti. 

ERDEMLİ İLE İLGİLİ ASFALT ŞANTİYESİ TARTIŞMASI

Ayrıca Meclis'te Erdemli Belediyesi'nin yeni kurmak istediği asfalt ve parke şantiyesi ile ilgili de tartışmalı görüşmelere imza atıldı. 

Belediye şantiye yapımını hızlandırmak için kurum görüşleri almadan meclisten izin çıkartmak isteyince, bürokrasiyi arkadan dolaşmaya çalışmakla eleştirildi. Bazı meclis üyeleri bu duruma itiraz ederek, belediyeyi eleştirdi. Konuyla ilgili söz alan AKP'li İsmail Yerlikaya, "Birçok meclis kararı aylarca bekleyebiliyorken, Erdemli'nin bu talebi daha yeni geldi ve hemen mecliste görüşüldü. Üstelik ilgili komisyonlar bu dosyayı yeteri kadar inceleyemedi. Asfalt Şantiyesi yapılıyorsa imar planı gerekiyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne sordum konu size geldi mi diye, ancak daha gelmedi dediler. 

Önce projenin yapılması lazım ki buna göre ÇED kararı verilip, verilmeyeceğine karar verilecek. Bu süreçte 10 ayrı kurum kuruluştan görüş alınması gerekiyor" dedi. 

Başkan Mükerrem Tollu ise buranın hizmet üretme yeri olduğu için hızlı işleyiş açısından meclise geldiğini söyleyerek, gerekli prosedürü tamamlamak niyetinde olduklarını söyledi. 

Gündem maddesi, kurumlardan olumlu görüş alınması şartı ile oy çokluğu ile kabul edildi. 

Konuyla ilgili ilçe merkezindeki mevcut şantiyenin genişletilmesi önerisinin gündeme gelmesi ile tartışma farklı bir boyut kazandı. Başkan Tollu, mevcut şantiyenin genişletilmesinin mümkün olmadığını söyleyerek, "Bahsedilen yer şehrin içinde. 

ÇED raporu almamız mümkün değil çünkü ruhsatı yok. Adeta Teksas gibi" dedi. 

CUMHURİYET EVLERİ DÜKKANLARI SATILACAK

Mecliste gündeme gelen bir başka konu ise İmar İnşat tarafından yapılan Cumhuriyet Evleri Projesi kapsamındaki dükkanların satışı oldu. Başkan Kocamaz konuyla ilgili daha önce ihalesi yapılan ancak 7-8 sene ara verilen proje ile ilgili "Biz ölüyü diriltmeye çalışıyoruz. Temeller atılmış, hak edişler ödenmiş. Dükkanların dükkanlık hali kalmamış ama talibi var" dedi. 


Haberci


Geri Dön