27 / 04 / 2024

Mersin, İskenderiye ile kardeş şehir oldu, ticaret hedefi büyüdü!

Mersin, İskenderiye ile kardeş şehir oldu, ticaret hedefi büyüdü!

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Biz kara gün dostu olmuş bir milletiz ve hep öyle olacağız. Başka ülkelerin baktığı gibi Afrikaya bakmayız dedi



Mersin ve Mısırın İskenderiye kenti arasında kardeş şehir anlaşması imzalandı. Törene Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mısır Spor Bakanı Hasan Sakr, İskenderiye Valisi Usama al Fouly ve Mısırın  Ankara  Büyükelçisi Abderrahman Salaheldin katıldı. Türkiyenin incisi Mersin ve Mısırın incisi İskenderiyenin bir araya gelmesinin ilişkileri daha  da geliştireceğini söyleyen Çağlayan, Akdenizin bir kardeşlik yeri olması gayreti içindeyiz. Bu sadece Mersin ve İskenderiye ya da Türkiye Mısır arasında imzalanan bir anlaşma değil. Anlaşma, 3. ülkelerle ticaret yapmaya katkı sağlayacaktır diye konuştu.

Ro-ro seferi başlayacak

Mersin ve İskenderiye arasında Ro-Ro seferlerinin bir an önce başlamasını ümit ettiklerini belirten Çağlayan, şunları söyledi: Bana göre sözün bittiği yerdeyiz. Artık eylem zamanı. Biz hazırız ve bir an önce  bunu gerçekleştirmek istiyoruz. Turizm, sanayi, çevre gibi birçok alanda işbirliği yapacak kapasitemiz var.  200den fazla Türk firması yatırımlarını Mısırda gerçekleştirdi. Mısırda olayların başladığı dönemde firmalar endişeliydi. Onlara Endişeniz olmasın, yatırımlara devam dedik. Büyükelçi, tüm tedbirlerin alındığını söyledi.

Mısır: Çok memnunuz

Mısır Spor Bakanı Hasan Sakr ise Mersin-İskenderiye arasındaki büyük işbirliğinin başlamasından memnun olduğunu ifade etti. Sakr, şöyle konuştu: Türkiye ve Mısır arasında ticaret hacmi 3 milyar dolardan fazla. Mısırda 200den fazla Türk şirketi Mısıra yatırım yapıyor. İşbirliğimizi yakın gelecekte spor  alanında da geliştirmek istiyoruz.
Hürriyet


Geri Dön