29 / 04 / 2024

Mersin Mezitli'de anaokulu yapımı için arsa bağışı!

Mersin Mezitli'de anaokulu yapımı için arsa bağışı!

Mersin Mezitli Belediyesi'nce Akdeniz Mahallesi'nde bulunan belediyeye ait arsa üzerine anaokulu inşaatı için arsa bağışlandı.



Mersin Mezitli Belediyesi tarafından Akdeniz Mahallesi'nde bulunan belediyeye ait arsa üzerine anaokulu yapılmak üzere Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağış yapıldı. 

Milliyet'te yer alan habere göre; 25 yıllığına tahsis edilen arsa üzerine anaokulu ruhsatı da verildi. 2 kat üzerinde toplam 1381 metrekarelik kapalı alan üzerinde inşa edilecek anaokulunun ismi 'Mezitli Belediyesi Anaokulu' olacak ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eğitim öğretime açılacak. 

İlçenin en hızlı gelişen, büyüyen 30 bin nüfusa sahip bölgesi olduğu olması sebebiyle üçüncü anaokulu Akdeniz Mahallesi’ne yapılması planlandı. Görev yaptığı süre içerisindeki ilk 5 yıllık döneminde çalışmalarını kadınlar üzerine kurguladıklarından bahseden Belediye Başkanı Neşet Tarhan, "İkinci 5 yıllık dönemimizde de kadınlarımıza yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Ancak bu dönemimizde ağırlıklı olarak çocuklar ve eğitim konularına eğilmeye çalışacağız. Çok sayıda anaokulu yapacağız. Anaokulu yapmak için birçok iş insanı var daha sırada, yer arayışındayız. Bunun yanında devletimizin eğitim alanında yapmak istediği yatırımlara da destek vermek istiyoruz. Artık herkes çocuklarını en uygun koşullarda, en iyi anaokullarına götürsün istiyoruz" diye kom
 


Geri Dön