04 / 05 / 2024

Mersin Mezitlide icradan satılık villa! 1 milyon TLye!

Mersin Mezitlide icradan satılık villa! 1 milyon TLye!

Mersin 8. İcra Müdürlüğü Mezitlide bir villayı satışa çıkardı. Tahmini fiyatı 1 milyon lira olarak belirlenen villanın birinci satışı 14 Şubat 2012 günü Özel İdare İşhanının 6. katında gerçekleşecek



Mersin 8. İcra Müdürlüğü Mezitlide bir villayı satışa çıkardı. Tahmini fiyatı 1 milyon lira olarak belirlenen villanın birinci satışı 14 Şubat 2012, satış gerçekleşmediği takdirde ikinci satışı ise 24 Şubat 2012 tarihinde Mersin Akdeniz Çankaya Mahallesi İstiklal Caddesi üzerindeki Özel İdare İşhanının 6. katında yapılacak.

Detaylar şöyle:

T.C MERSİN 8. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ DOSYA NO: 2011/148 Tim.
GAYRİMENKUL AÇİK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen gayrimenkulün cinsi, kıymeti, adedi, evsafı

TAPU KAYDI: Mersin ili Mezitli ilçesi Mezitli köyünde Cilt I60,sayfa 15798, ada 977 ve parsel 3te tapuya kayıtlı taşınmazda 6/142 arsa paylı K blok zemin kat 1 nolu Dubleks Villa

ÖZELLİKLERİ: Taşınmaz Mezitli ilçesi Eski Mezitli Mahallesi 61006 sokak M&B konutları dâhilinde 12 nolu villadır. Denizi ve sahili kuş bakışı görmektedir. Belediyenin alt yapı hizmetlerinden yararlanmakta nemden ve gürültüden uzaktır, Villa müstakil olup tüm cepheleri açıktır. Zemin ve 1. normal kattan İbaret olup dublekstir. Villanın üzeri çatılı ve çatı kiremit kaplıdır. Villanın zemin katında geniş salon, mutfak, wc ile 1 adet çalışan odası, çamaşır odası ile 1 adet çocuk odası bulunmaktadır. Güney batı köşesinde geniş bir teras bulunmaktadır. Salon şöminelidir. Taşınmazın kapalı özel garajı vardır. Binanın iç kısmından garaja geçiş mevcuttur.Giriş katında, odalar giriş antresi ve teras seramik kaplı, salon ise ahşap parke kaplıdır. Üst kata özel ahşap parke kaplamalı merdiven ile çıkılmaktadır. Villanın normal katında geniş alanlı antre, 3 oda ve banyo vardır. Odalardan birinde ayrıca banyo vardır. Villanın zemin döşemesi ahşap parke kaplı, duvarları alçı sıvalı ve saten boyalı, tavanı kartonpiyeridir. Villa merkezi ısıtma sistemi ile ısıtılmaktadır. Dubleks villanın inşaat alanı 450,00 M2 villanın inşa edildiği arsanın atanı 1250,00 M2,dir. Villa özel site içerisinde bulunup duvarlarla çevrilidir. Ayrıca Villanın bahçesinde yüzme havuzu, barbeküsü ve kamelyası bulunmaktadır, Villanın pencereleri sert PVC esaslı olup dış kısmı ahşap panjurludur. Duvarları alçı sıvalı saten boyalıdır. lslak alanların zemini ve duvarları seramik kaplıdır. İç kapılar mobilya kaplamalı olup işçilik ve malzeme olarak lüks olarak yapılmıştır.

İMAR DURUMU: Mezitli Belediye başkanlığının 27.04.2011 tarih 810/2463 sayılı yazılan ile bildirilen paftasında 1/ 1000 ölçekli imar planında meskir alana isabet etmekte ve Emsal E= 1 olarak işaretledir.

MUHAMMEN KIYMETİ: Taşınmazın satışa esas değeri Mersin 2. icra Hukuk Mahkemesinin 04.11.2011 tarih 2011/538 esas 2011/837 karar sayılı ilamı ile 1.000.000,00 TL dir.

SATIŞ ŞARTLARI:
BİRİNCİ ARTIRMANIN 14/02/2012 Salı günü saat 14J0-1430 arasında Mersin ili Akdeniz ilçesi Çankaya Mahallesi İstiklal caddesinde Özel idare İş hanının 6 inci katında 8. icra Müdürlüğünde açık artırma suretiyle yapılacaktır, 8u artırmada tahmin edilen kıymetin % 60' mı ve satış isteyenin ala-cağına rüçhanı olan alacaklar varsa alacaklar toplamını satış ve paylaştırma masraflarını geçmek şartı ile en çok artırana ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla ikinci artırmaya çıkarılacaktır.

İKİNCİ ARTIRMANIN 24.02.2012 Cuma günü aynı yer ve saatlerde yapılmasına, bu artırmada da tahmin edilen kıymetin % 40'ına ve rüçhanlı alacaklıların alacağı ile satış masraflarını geçer miktarda talipli çıktığı takdirde ihalenin yapılmasına, bu artırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere arttırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacaklıların toplamından fazla olması ve bundan başka satış ve paylaştırma masraflarını geçmesi şarttır. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir,

GENEL HÜKÜMLER:
1- Arttırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20 si nispetinde nakit veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır, Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. %18 kdv, damga resmi, tapu tescil harçlarının ½ si, tahliye ve teslim masrafları alıcıya aittir. Birikmiş ve taşınmazın aynından doğan vergi borçlan ile tellaliye satış bedelinden ödenir.
2- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (+) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi taktirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.
3- İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yalıtmamak suretiyle İİKnun 133 maddesi gereğince ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve ketlileri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizi ayrıca bir hükme hacet kalmadan Dairemizce kendilerinden tahsil olunacak bu fark varsa öncelikte teminat bedelinden alınacaktır.
4- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
5- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2011/148 Tim. Sayılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları aynı anda satış ilân edilemediği tüm ilgililere ve alakadarlara tebliğ yerine geçeceği ilan olunur. 14.12.2011 (İc.İF.K.126)
BİK.79170 www.bik.gov.tr

Detaylı bilgi için tıklayın
Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Geri Dön