27 / 04 / 2024

Andiçen Villaları Sitesi'nde 46 milyon TL'ye icradan satılık villa!

Andiçen Villaları Sitesi'nde 46 milyon TL'ye icradan satılık villa!

İstanbul Anadolu Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu, İstanbul ili, Üsküdar ilçesi, Kandilli Mahallesi, 934 ada, 50 parselde yer alan villayı 46 milyon TL'ye satılık villa...



İstanbul Anadolu Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu tarafından İstanbul ili, Üsküdar ilçesi, Kandilli Mahallesi, 934 ada, 50 parselde yer alan villa 46 milyon TL'ye satışa çıkarıldı. Satış ihalesi 9 Mart 2020 tarihinde saat 14:10'da gerçekleştirilecek.

İlan metni:
T.C. İSTANBUL ANADOLU(SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU
2019/73 SATIŞ
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : İstanbul İl, Üsküdar İlçe, 934 Ada, 50 Parsel, KANDİLLİ Mahalle/Köy, A1 Tipi 13 Nolu dubleks mesken (Villa) nitelikli Bağımsız Bölümün tamamı. Keşif tarihinde yapılan incelemelere göre 26.884,00 m2 büyüklüğündeki arsa üzerinde 14 adet villa ve 2 adet ortak açık yüzme havuzu bulunmaktadır. sitenin iki ayrı girişi mevcuttur. site içinde açık otopark alanlarının bulunduğu, sitenin bakımlı ve peyzajının yapılı olduğu görülmüştür. Satışa konu A1 tipi 13 nolu bağımsız bölümün ana girişinin zemin kattan sağlandığı villanın bodrum+zemin+1. normal kattan oluştuğu, bodrum katında salon, kalorifer dairesi, banyo wc, sauna ve çamaşır odası, zemin katında teras, antre, hol, salon, yemek odası, mutfak, wc, 1. normal katının oturma odası, 4 adet yatak odası,3 banyo, soyunma alanı, sandık odası biriminden oluştuğu görülmüştür. yaklaşık 33 yıllık olan villanın brüt kullanım alanının teras hariç 400 m2 olduğu tespit edilmiştir. ana giriş kapısının ahşap kapı, iç kapılarının ahşap kaplama, pencere doğramalarının pvc ısı camlı ve ahşap kepenk olduğu görülmüştür. zemin döşemeleri incelendiğinde bodrum kattaki oturma alanının mermer kaplama, diğer alanların seramik kaplama, zemin katta ise salon ve yemek odasının laminant parke diğer zeminlerin seramik kaplama, 1. normal katta yer alan odaların ise zemin kaplamalarının laminant parke, diğer hacimlerin seramik kaplama olduğu görülmüştür. taşınmazın sıcak su ve ısınma ihtiyacı doğalgazlı kalorifer ile sağlanmaktadır. villanın arka bahçe alanında üstü kapalı garajı alanı mevcut olup, ön bahçede boğaz manzarası hakimdir. villanın bahçe kullanımı geniş olup, arsa payına düşen alanı 1.920,29 m2'dir
Adresi : İstanbul İl, Üsküdar İlçe,Kandilli Mah., Vaniköy Cad.,No:33/A, iç kapı no:1, veya Hanımoğlu Yokuşu Sok., No:12/1 iç kapı no:1, Andiçen Villaları Sitesi
Yüzölçümü : 400 m2 (Teras hariç)
Arsa Payı : 50/700
İmar Durumu : Söz konusu parsel 22/07/1983 onanlı, 1/1000 ölçekli Boğaziçi Sahil Şeridi ve Öngörünüm Bölgesi uygulama imar planında, Boğaziçi Peyzajı yönünden yeşil olması gerekli alanda kalmaktadır. Plan üzerinde hiçbir inşaat yapılamaz notu mevcuttur.22/07/1983 onanlı 1/1000 ölçekli Boğaziçi Sahil Şeridi ve Öngörünüm Bölgesi uygulama imar planının, Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu'nun 13/06/2011 tarihli, 2001/2 sayılı kararı ile onanan ve 04/01/2013 tarihli 2013/3 sayılı kararı ile de tadili yapılan 1/1000 ölçekli Boğaziçi Sahil Şeridi ve Öngörünüm Bölgesi uygulama imar plan lejantı ve plan hükümlerinin; 9.20 genel hükümlermaddesi gereği, Boğaziçi peyzajı yönünden yeşillendirilecek alanlar yeşillendirilecek ve bu alanların dokusu korunacatır. Ancak özel mülkiyete ait ve imar planında Boğaziçi Peyzajı Yönünden Yeşillendirilecek Alanlar'da sadece yaya+servis yolları, seyir terası, oturma grubu vb sabit olmayan tesisler ile peyzaj düzenlemesi yapılabilir. Diğer hususlarda onanlı plan hükümlerine uyulacaktır.
Kıymeti : 46.000.000,00 TL
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : M:Vaniköy Paşabahçe Hattında 1,2,3, numaralı ve Vaniköy Ümraniye Hattında 239 ve 240 numaralı direklerin işgal ettiği 2,25*5=11,25 m2 de arzi irtifak hakkı ile her iki hattın otel emniyet saahsı dahilinde kalan 3,960 m2 nin altına inşa edilecek tesisin 4,20 metreden fazla olmamak kaydiyle havasında İstanbul Belediyesi Elektrik , Tranvay ve Tünel İşletmeleri lehine irtifak hakkı - 99 Yıllıgı 1 TL bedelle Türk Elektrik Kurumu Genel Müdürlüğü Yıllığı lehine icarlıdır .Tapu kaydındaki gibidir.
1. Satış Günü : 09/03/2020 günü 14:10 - 14:20 arası
2. Satış Günü : 03/04/2020 günü 14:10 - 14:20 arası
Satış Yeri : Mezat Salonu 1 - İstanbul Anadolu Adalet Sarayı B Blok -4. Kat KARTAL / İSTANBUL

Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2019/73 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.13/01/2020

(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.


Geri Dön