29 / 04 / 2024

Mersin Millet Bahçesi açıldı!

Mersin Millet Bahçesi açıldı!

Mersin’de üç ayrı bölüm halinde hayata geçirilen Mersin Millet Bahçesi, dün hizmete açıldı. Yatırım bedeli 100 milyon TL'yi aşan millet bahçesi Türkiye'nin en büyük millet bahçelerinden biri oldu.



5 Haziran Dünya Çevre Gününde, 'Medeniyetimizi Yaşatan Çevreye Saygılı Şehirler' programı dahilinde Mersin Millet Bahçesi'nin açılışı gerçekleşti. Sabah'tan Bekir Coşkun'un haberine göre; 140 bin metrekare üzerinde inşa edilen millet bahçesinin yatırım bedeli 100 milyon TL'den fazla. 

Mersin Millet Bahçesi açıldı!

1,5 yıl önce inşaatına başlanan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan millet bahçesi Mersinlilerin hizmetine sunuldu. Eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu yerine inşa edilen Millet Bahçesine, eski aquapark alanı ve OYAK'a ait kışla dahil edildi. Birinci ve ikinci etabı toplam 117 bin metrekareden oluşan Millet Bahçesine 2 bin 300 adet ağaç dikimi yapıldı ve 14 bin metrekare tematik bahçe yapıldı. Kışla ile ilgili süreçler devam ediyor. 

Mersin Millet Bahçesi açılış törenine Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin milletvekilleri, il protokolü ve davetliler katılırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise video konferans ile katılım sağladı. 

Mersin Millet Bahçesi açıldı!

"Mersin Cazibe merkezi oldu"

Canlı yayınla bağlanarak açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  "Tevfik Sırrı Gür Stadında çok mitinglerimiz oldu. Şimdi de artık bundan böyle burası gayet güzel bir park, bahçeye döndü ve Mersin'in bir cazibe merkezi, iki etaplı millet bahçesi haline gelmiş oldu"  dedi.

"Çok güzel bir millet bahçesi oldu" 

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan ise canlı yayında Mersin Millet Bahçesi ile ilgili Erdoğan'a bilgi aktardı. Elvan, "Tarımıyla sanayisiyle turizmiyle Akdeniz'in incisi olan Mersinimize çok güzel bir millet bahçesi kazandırdınız. Tüm Mersinli hemşehrilerimiz adına şükranlarımızı sunmak istiyoruz. Mersin Millet Bahçemiz iki etap halinde inşa edildi. Görmüş olduğunuz ikinci etap; buraya bir yıl önce gelmiş olsaydınız, burası mezbelelik halde, moloz yığınlarının olduğu bir bölgeydi. Bugün çok güzel bir millet bahçesine dönüştü. Tam 75 bin metrekarelik alanda kafeteryası, mescidi, spor alanları, tematik bahçeleri, meyve bahçeleri, çocuk oyun alanlarıyla bir bütün halde ve sahiliyle Mersinli hemşehrilerimizin hizmetinde olacak. İkinci bölüm ise eski Tevfik Sırrı Gür Stadının olduğu yer. Bu da 45 bin metrekarelik bir alan. Burayı da sizin destekleriniz ve talimatınızla millet bahçesine çevirme imkanımız oldu. Mersinimize yüzlerce eser kazandırdınız. Bu eserlerden bir tanesi de Mersinimiz için 120 bin metrekarelik millet bahçesi oldu. Teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanımız da çok büyük destek verdi. Kendilerine de şükranlarımızı sunuyoruz" şeklinde konuştu.

Mersin Millet Bahçesi açıldı!

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ise, "Mersinimize nefes aldıracak 'Millet Bahçesi'nin açılışını Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile bugün gerçekleştirdik. Kentimizde 140 dönüm arazi üzerinde yapılan proje şehrimizin yeni cazibe merkezi olacak. Mersin'e nefes aldıracak Millet Bahçesi'ne katkı sunan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere herkese sonsuz teşekkür ediyorum" dedi. 

Erdoğan daha sonra makasların çocuklara verilmesini söyleyerek "Kurdeleyi çocuklarımız kessin ve makaslar da bugünün anısına kendilerinde kalsın" dedi. Konuşmalar sonrasında kesilen kurdeleyle Mersin Millet Bahçesinin açılışı gerçekleşti.

Dünya Çevre Günü'nde 10 millet bahçesinin açılışı yapıldı!


Geri Dön