03 / 05 / 2024

Mersin Rıfat Uslu'daki yıkımlar tamamlanıyor!

Mersin Rıfat Uslu'daki yıkımlar tamamlanıyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Milli Mücahit Rıfat Uslu Caddesi’nde başlattığı çalışmalar kapsamında kamulaştırma işlemlerinde son aşamalara gelindi.



Mersin’in geleceğine yön veren ve trafik yoğunluğuna çözüm amaçlı hayata geçirdiği vizyon projeleri ile Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin trafiğinde önem arz eden konumların iyileştirilmesine yönelik vatandaş odaklı hizmetlerine son sürat devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, senelerdir yılan hikâyesine dönen ve geçmiş yerel yönetimlerin çözüm bulma noktasında tıkandığı Rıfat Uslu Caddesi’nin kaderi Büyükşehir Belediyesi’nin projesi sayesinde baştan aşağı değişiyor.

Milli Mücahit Rıfat Uslu Caddesi'nde başlayan çalışmalar ile Yenişehir İlçesi 36.Cadde Kavşağı’ndan Toroslar ilçesinin kesiştiği nokta olan Gazi Osman Paşa Caddesi ve Milli Mücahit Rıfat Uslu Caddesi bu yeni bağlantı yolu sayesinde birleştirilecek.

Bölgede süren kamulaştırma ve yıkım işlemlerinin tamamlanması ile kısa süre içinde yapımına başlanacak olan bağlantı yolu projesi, Milli Mücahit Rıfat Uslu Caddesi'nde toplam 1 kilometrelik bir alanı kapsıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi Emlak İstimlak Dairesi Başkanlığı tarafından kamulaştırılması tamamlanan binaların yıkım çalışmaları, Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı tarafından yapılıyor. Kamulaştırma çalışmaları kapsamında 67 konutun 55 tanesinin istimlak bedeli ödenerek yıkım işlemleri de tamamlandı. 


Geri Dön