06 / 05 / 2024

Mersin Şehir Hastanesi açılıyor!

Mersin Şehir Hastanesi açılıyor!

Şehir hastanelerinin ilkinin Mersin’de açılacağını belirten Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Sağlık Bakanlığının hastanecilik hizmetlerinde yeni bir dönemin başlangıcı olacak” dedi



Şehir hastanelerinin ilkinin Mersin’de açılacağını belirten Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Sağlık Bakanlığının hastanecilik hizmetlerinde yeni bir dönemin başlangıcı olacak” dedi.


Mersin'e gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Rüya projeler' olarak ifade ettiği şehir hastaneleri için, "Türkiye'de sağlık hizmetleri açısından devletin yaptığı, Sağlık Bakanlığının verdiği hastanecilik hizmetlerinde yeni bir dönemecin, önemli bir dönüşümün başlangıcı olacak" dedi. Akdağ, kısa bir süre sonra açılışı gerçekleşecek olan Mersin Şehir Hastanesi ile ilgili bilgiler verdi.


MÜKEMMEL HASTANELER

Vali Özdemir Çakacak ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Bakan Akdağ, Valilikte yaptığı açıklamada, "2002 yılından sonra başlanan sağlıkta dönüşümle bugün Türkiye'nin, gelişmiş ülkelerdeki sağlık problemleriyle aynı sorunları yaşamaya başladığını kaydetti. Akdağ, Sağlık Bakanlığı'nın verdiği hastanecilik hizmetlerinde yeni bir dönemecin, önemli bir dönüşümün başlangıcı olacak. Bu hastaneler her yönü ile mükemmel hastanelerdir" dedi.


İLK AÇILIŞ MERSİN'DE

Türkiye'deki ilk şehir hastanesinin açılışını yakında Mersin'de yapacaklarını kaydeden Akdağ, "Sağlık hizmetleri açısından devletin yaptığı, Sağlık Bakanlığının verdiği hastanecilik hizmetlerinde yeni bir dönemecin, önemli bir dönüşümün başlangıcı olacak. Akdeniz'in incisi Mersin'de vatandaşlarımıza bu hizmeti takdim etmiş olacağız. Bu sadece Mersin ile kalmayacak, yakın illerden gelenlere şifaya vesile olan bir merkez inşa etmiş olacağız" diye konuştu. Mersin'in için önümüzdeki dönemde yeni sağlık yatırımları yapılacağını açıklayan Bakan Akdağ, "İki önemli yatırımımız daha var. Bunlardan birisi Mezitli ilçesinde olacak. 200 yataklı bir hastane planladık. Bir de Tarsus'ta yapacağımız bir hastane var. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile görüştüm. Konu Mersin olunca Lütfi Bey'in yaklaşımının daha farklı olduğunu çok iyi biliyorum. İnşallah çok güzel bir hizmet olacak" şeklinde konuştu.


Sabah


Geri Dön