29 / 04 / 2024

Mersin Ticaret Merkezi Kentsel Tasarım Projesi tarihi dokuyu koruyacak!

Mersin Ticaret Merkezi Kentsel Tasarım Projesi tarihi dokuyu koruyacak!

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can , Mersin' in Tarsus ilçesinde Tarihi Ticaret Merkezi Çevre Düzenlemesi ve Sokak Sağlıklaştırma Projesinin hayata geçmesi için çalışmalara hız verildiğini belirtti...



MERSİN'in Tarsus ilçesinde 'Tarihi Ticaret Merkezi Çevre Düzenlemesi ve Sokak Sağlıklaştırma Projesinin hayata geçmesi için çalışmalara hız verildi. Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, proje içerisinde tarihi dokunun korunacağını söyledi. Başkan Can, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'na projeyi sunacaklarını belirterek "Tarihi Ticaret Merkezi Kentsel Tasarım Projesi' eski yerleşim alanları olan Şehitkerim Mahallesi, eski belediye binası, Ulu Cami, Kırkkaşık Bedesteni ve Yeni Hamam arasında kalan bölgeyi kapsıyor.


Bu çarşıyı en kısa zamanda kültür değerlerini koruyarak çağdaş bir çarşı ve cazibe merkezi haline getireceğiz. Bölge, proje sonunda tarihi dokuyu koruyarak cephesi düzenlenmiş, kaldırımları ve ışıklandırmaları yapılmış, içinde toplantı salonu, danışma ve fuayesi olan sembolik belediye binasma ve çevre düzenlemesi yapılmış bir alana kavuşacak" dedi.



Hürriyet Çukurova- Gap


Geri Dön