27 / 04 / 2024

Ali Çetinkaya Caddesi'nin kentsel tasarım projesi tanıtıldı!

Ali Çetinkaya Caddesi'nin kentsel tasarım projesi tanıtıldı!

Ali Çetinkaya Caddesi'ne uygulanacak kentsel tasarım projesi tanıtıldı. Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen "Doğu Garajı Canlanıyor" adlı toplantıda, söz konusu proje cadde esnafı ve vatandaşlara sunuldu.



Ali Çetinkaya Caddesi'ne uygulanacak kentsel tasarım projesi tanıtıldı. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen "Doğu Garajı Canlanıyor" adlı toplantıda, söz konusu proje cadde esnafı ve vatandaşlara sunuldu.


Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, toplantıdaki konuşmasında, Ali Çetinkaya ve Doğu Garajı projelerine son şeklin, halkın görüş ve katkılarıyla verileceğini belirtti.Bahse konu projeleri ilk başkanlığı döneminde başlattığını anımsatan Türel, görev değişikliğiyle çalışmanın akamete uğradığını savundu.


Türel, kendilerinden önceki dönemde Doğu Garajı ve Ali Çetinkaya Caddesi'nin adeta kaderine terk edildiğinin altını çizerek, "5 sene kaybımıza rağmen artık ne mutlu ki çok hızlı şekilde çalışarak, Antalya'nın en güzel, en tarihi mahallelerini şimdi o eski canlılığına kavuşturmak için çalışıyoruz" dedi. 


Doğu Garajı'nda proje için çalışmalara başladıklarında tarihi mezarlıkların ortaya çıktığını hatırlatan Türel, o an nekropolün bölgenin cazibe merkezine katkısını düşünerek, "petrol bulmuş kadar" mutlu olduklarını dile getirdi. Türel, nekropolün kent tarihini bin yıl geriye götürdüğünü, yeniden göreve gelince tekrar ele aldıkları projeleri tamamladıklarını bildirdi. Tarihi mezarlıkla ilgili inşaat çalışmalarının devam ettiğini açıklayan Türel, Doğu Garajı ve Nekropol projeleri uygulamalarının 1,5 ay sonra tamamlanacağını, 2016'nın ilk ya da ikinci çeyreğinde söz konusu yere kazmanın vurulacağını bildirdi.                 


Türel, önemli projeleri halka sorduklarını, daha önce Aksu-Meydan raylı sistem ikinci etap çalışması ve Şarampol Caddesi projesi için referandum yaptıklarını anımsattı. Raylı sistemin üçüncü etap projesini de halka soracaklarını duyuran Menderes Türel, Şarampol'ü hazirana kadar tamamlamaya çalışacaklarına dikkati çekti.


Şehir plancısı Can Kubin de kentsel tasarım projesiyle Ali Çetinkaya Caddesi'nin, Doğu Garajı'ndan çıkan tarihi ürünün sergilendiği dünyanın müze tadında ilk caddesi olacağını kaydetti.


Radikal


Geri Dön