27 / 04 / 2024

Mersin TOKİ mağdurları tek yürek oldu! 5 bin mağdur çözüm bekliyor!

Mersin TOKİ mağdurları tek yürek oldu! 5 bin mağdur çözüm bekliyor!

Mersin’de 4 etap halinde yapılacak TOKİ projesinde bir etabın eksik olması nedeniyle 500 ailenin mağduriyet yaşayacağını dile getiren TOKİ mağdurları, bir defa  daha ses yükselterek toplamda 5 bin kişinin mağdur olduğunu belirtti.



Mersin’de 4 etap halinde yapılacak  TOKİ  projesinde bir etabın kaybolması nedeniyle 500 ailenin mağduriyet yaşayacağını dile getiren TOKİ mağdurları çözüm bekliyor. 

Tüm Türkiye'de 2019'da 100 bin konut projesi kapsamında kuralar çekilmişti. Bu kapsamda da Mersin'de de toplamda 2000 aile için bu kura çekilişi yapıldı. Engelli, gazi şehit aileleri ile beraber ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin katıldığı kura çekimi sonrası hak sahipleri belli olurken proje bir türlü başlamadı.

Mersin TOKİ mağdurları tek yürek oldu! 5 bin mağdur çözüm bekliyor!

Mersin’de yer belirleme çalışmaları geç de olsa tamamlanıp projelerin ihaleleri yapılsa da 4 etap halinde yapılması planlanan projede Bozön köyündeki etaplardan birinin eksik olması nedeniyle 500 civarında ailenin mağdur olacağı iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

Mağdurların oluşturduğu Mersin TOKİ Platformu, Mersin Gazeteciler Cemiyetinde bir basın açıklaması yaptı ve yaşanan mağduriyete karşı bir defa daha ses yükseltti. TOKİ mağdurları yaptıkları açıklamada çözüm için yetkilileri harekete geçmeye davet etti.

Mersin Haberci'de yer alan habere göre Platform adına konuşan Ayşe Kılınç, projenin sahibi olarak belediye başkanlarını gördüklerini ve sahip çıkmasını istediklerini dile getirerek, “Mersin’de toplamda 2 bin konut sözü verildi ve kuralar ile biz hak sahibi olduk. Yaşanan bu süreçte komşularımızla tanışmak için grup kurduk fakat şimdi bu grup konut bekleyen 5 bin kişiye ulaştı. Bu projelerin ilk sahipleri şehrin belediye başkanlarıdır. Fakat biz öğrendik ki Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, seçildiği ilk dönemde ‘Mersin’de ikinci el TOKİ’nin yaptığı evlerle fiyatı aynı olan bir sürü ev var’ diyerek Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün ‘Toplu konut istiyor musunuz?’ sorusuna ‘hayır’ yanıtını vermiş.

YENİŞEHİR BELEDİYESİ İLE DAVALIK OLDUK

Biz bu konuda mücadelemizi yükselttik, cumhurbaşkanımız sesimizi duydu, Pehlivan valimiz projemiz ile ilgilendi. Çavak etabında Yenişehir Belediyesi ile mahkemelik olundu fakat Vali Pehlivan bu süreci çözdü. Bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz. "

 

İzmir İnciraltı'ndaki toprak sahiplerine önemli uyarı: Hisseli tapusu olanlar beraber hareket etmeli!

Prof. Dr. Haluk Özener: Marmara'da sismik boşluk var, yarın deprem olacakmış gibi hazırlanılmalı!

Konut kredisi faiz oranları peş peşe değişti! İşte banka banka yeni oranlar Şubat 2024! 


Geri Dön