02 / 05 / 2024

Mersin'de 'Bilgi Erişim Ünitesi' açıldı!

Mersin'de 'Bilgi Erişim Ünitesi' açıldı!

Mersin Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca (SYDV) 5 köyde" bilgi erişim ünitesi" kurulduğu bildirildi



Vali Hüseyin Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada, köylerin ekonomik ve sosyal gelişimine katkıda bulunulması amacıyla bir dizi çalışma yaptıklarını belirtti. Sosyal gelişime büyük katkıda bulunacak bir çalışmaya imza attıklarını ifade eden Aksoy, Kırsal Nüfusa Bilgi Ulaştırma Projesi kapsamında Resul, Camili, Bekiralanı, Horozlu ve Değnek köylerinde bilgiye erişim üniteleri kurduklarını bildirdi.

Bilgisayar laboratuvarından kütüphaneye, satranç takımlarından sosyal donatı alanlarına kadar çeşitli birimleri bünyesinde barındıran uygulamayla kırsalda yaşayan insanların teknolojiyi kullanarak bilgiye daha hızlı ve kolay ulaşmasının hedeflendiğini belirten Aksoy, şunları kaydetti: "Bu ünitelerde çocuklarımızın ve gençlerimizin yanı sıra köyde yaşayan herkesin yararlanabileceği bilgisayarlar, kitaplar ve satranç takımları bulunuyor. Proje kapsamında ilk aşamada kent merkezine bağlı 30 köyümüzde bilgisayar, kütüphane ve satranç takımları bulunan üniteler oluşturmayı hedefliyoruz."

Vali Aksoy, önümüzdeki süreçte diğer köylere de ulaşmayı hedefledikleri, projeye bugüne kadar yaklaşık 200 bin TL ödenek ayrıldığını ifade etti.
AA


Geri Dön