03 / 05 / 2024

Mersin'de dublörlü tapu dolandırıcılığı yaptıkları iddia edilen zanlılar yakalandı!

Mersin'de dublörlü tapu dolandırıcılığı yaptıkları iddia edilen zanlılar yakalandı!

Mersin'de, yurt dışında yaşayan kişinin 2 dükkanını sahte kimlik ve "dublör" kullanarak başkalarına sattıkları öne sürülen suç örgütüne yönelik yapılan ikinci operasyonda yakalanan 6 şüpheliden 2'si tutuklandı.



Mersin'de, yurt dışında yaşayan kişinin 2 dükkanını sahte kimlik ve "dublör" kullanarak başkalarına sattıkları öne sürülen suç örgütüne yönelik ikinci operasyonda yakalanan toplam 6 şüpheliden 2'si tutuklandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik yaptıkları iddiasıyla 5 kişinin tutuklandığı suç örgütüne yönelik 29 Aralık 2020 tarihinde gerçekleştirilen soruşturmayı genişletti.

Mersin de dublörlü tapu dolandırıcılığı yaptıkları iddia edilen zanlılar yakalandı!

Ekipler, suç örgütünün diğer üyeleri olduğu bildirilen zanlılar O.S, S.S, N.E, F.E, Ş.K. ve A.T'yi gözaltına aldı.

Zanlılardan Ş.K'nin dolandırıcılıkları organize ettiği, A.T'nin de "dublör" olarak kullanıldığı iddia edildi. İşlemlerden sonra adliyeye sevk edilen zanlılardan Ş.K. ve A.T. tutuklandı, diğerleri de ev hapsi tedbiriyle salıverildi.

Mersin de dublörlü tapu dolandırıcılığı yaptıkları iddia edilen zanlılar yakalandı!

Operasyon

Polis, nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçlarına karışan suç örgütüne yönelik çalışmalar başlatmış, zanlıların yurt dışında yaşayan bir kişinin bilgilerine ulaşıp sahte kimlik ve "dublör" kullanarak yaklaşık olarak 1 milyon TL değerindeki 2 dükkanını 200 bin TL'ye sattığını bildirmişti.

Suç örgütüne yönelik 29 Aralık 2020 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 7 zanlıdan 5'i tutuklanmış, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

 

İstanbul Beylikdüzü'nde 150 milyon TL'lik tapu dolandırıcılığı!


Geri Dön