03 / 05 / 2024

Mersin'de dublörlü tapu dolandırıcılığı: 5 tutuklu!

Mersin'de dublörlü tapu dolandırıcılığı: 5 tutuklu!

Mersin'de, yurt dışında yaşayan bir kişinin 2 dükkanını sahte kimlik ve "dublör" kullanarak başka kişilere sattığı ileri sürülen 8 kişiden 5'i tutuklandı.



Mersin'de, yurt dışında yaşayan bir kişinin 2 dükkanını sahte kimlik ve "dublör" kullanarak başka kişilere sattığı ileri sürülen 8 kişiden 5'i için tutuklama kararı verildi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçlarına karışan suç örgütüne ilişkin çalışma başlattı.

Bu kapsamda ekipler, suç örgütü üyelerinin yurt dışında yaşayan bir kişinin bilgilerini kullanıp sahte kimlik ve "dublör" kullanarak bu kişiye ait 1 milyon TL değerindeki 2 dükkanı 200 bin TL'ye sattığını tespit etti.

Mersin de dublörlü tapu dolandırıcılığı: 5 tutuklu!

Söz konusu suç örgütünü adım adım takip eden ekipler, gerçekleştirdikleri operasyonla 3 şüpheliyi gözaltına aldı. Bu şüphelilerin ifadelerinden yola çıkarak operasyonu genişleten ekipler, aralarında dublör olarak kullanılan şüphelinin de yer aldığı 4 kişiyi tapu müdürlüğünde suçüstü yakaladı. 

Gözaltına alınan 7 zanlı emniyetteki işlemleri sonrasında adliyeye gönderildi. Nöbetçi sulh ceza mahkemesine çıkarılan zanlılardan 5'i tutuklandı, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında bir şüphelinin yakalanması için çalışma sürüyor.

Bursa'da dublörlü tapu dolandırıcılığı operasyonunda 8 kişi tutuklandı!


Geri Dön