30 / 04 / 2024

Mersin'de inşaat temsilcileri toplandı!

Mersin'de inşaat temsilcileri toplandı!

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, inşaat sektörü ile uğraşan mimar, müteahhit, mühendisler, yapı denetim uzmanları ve diğer inşaat sektörü temsilcileri ile bir araya geldi.



Mersin’in Tarsus ilçe Belediye Başkanı Şevket Can, inşaat sektörü ile uğraşan mimar, müteahhit, mühendisler, yapı denetim uzmanları ve diğer inşaat sektörü temsilcileri toplandı.  Meclis Salonunda yapılan toplantıda Belediye Başkanı Şevket Can, ilk olarak inşaat sektörü çalışanlarının sorunlarını dinledi.


Daha sonra Başkan Can, Mimar, müteahhit, mühendisler, yapı denetim uzmanları ve diğer inşaat sektörü ilgililerinden yönetmeliğe uyulmasını istedi. İlk önceliklerinin şehrin huzuru sağlamak olduğunu dile getiren Başkan Can, Belediye olarak önümüzdeki günlerde yapılacak olan projeler hakkında bilgi verdi.

Başkan Can, ‘’2018 yılında mevcut gösteri merkezinin olduğu yere bir karma proje bunu da ihaleye çıkacağız. Otel, ofis, konut ve işyeri karma bir proje bununda teknik şartnamesi hazırlanmak üzere ilerleyen günlerde büyük bir proje bunu da ihaleye çıkacağız. Belediyemiz olarak şu anda ikinci mega projemiz Kırklarsırtı’nın orada mevcut 15 bin kişilik gösteri merkezinin ihalesini gerçekleştirdik. Şu anda gösteri merkezi inşaatı yapılmaya başlandı, cephe ile ilgili bir ihale aşaması yapmak üzereyiz. Mevcut gösteri merkezini arena gibi yuvarlak 7538 kişilik kapasiteli koltuklu ama içiyle dışıyla beraber toplam 15 bin kişiye hitap edecek. Bunun ihalesini yaptık, cephe ihalesini de yaptığım zaman tahminen 15 milyonluk proje şehrimize Kırklarsırtı’na güzel bir tesis daha kazandırmış olacağız" şeklinde açıklamalar yaptı. 


Milliyet 


Geri Dön