02 / 05 / 2024

Mersin'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Mersin'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Mersin'in Tarsus ilçe Belediye Başkanı Şevket Can. 2015 yılında yapacağı bazı projeleri anlattı Başkan Şevket Can. 2015 yılında Tarsus'a ayrı bir de güzellik katacaklarını söyledi.



Mersin'in Tarsus ilçe Belediye Başkanı Şevket Can. 2015 yılında yapacağı bazı projeleri anlattı Başkan Can. 2015 yılında Tarsus'a ayrı bir güzellik katacaklarını söyledi Selçukhan Restaurant'ta basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Can, ilk olarak atıl vazıyette duran ve kapanan koy okullarını değişik projelerle hizmete sokacaklarını kaydetti Can. "Taşımalı eğitim yapılması nedeni ile S9 civarında koy okulumuz kapalı durumdadır Tarsus Belediyesi olarak bu okulların tahsisini istedik Kaymakamlıkla ortaklaşa yapacağımız bir çalışma ile bu okullarda gerekli tadilatları yaptırılarak, muhtarlık binası, sağlık ocağı, duğun ve taziye evi. park düzenlemesi gibi çok amaçlı olarak koy halkımızın kullanımına sunmayı planlıyoruz Bu projenin ıl genelinde ve Türkiye genelinde uygulanması birçok atıl koy okulunun hizmete geçmesini sağlayacaktır" dedi Kentsel dönüşüme buyuk önem verdiklerini ifade eden Başkan Can. "işimiz kolay değil ama biz bunu başarmak için. en güzel şekilde yapacağımıza inandığımız için bu göreve talip olduk Kentsel dönüşümle ilgili Tarsus Belediyesi olarak proje çalışmalarımız devam ediyor Duatepe Mahallesinde kentsel donuşum projemizde sona geldik inşallah arkasından Ismetpaşa. Beydeğırmenı ve Kırklarsırtı'n da 4 ana arterde çalışmalar devam edecek Tarihi Ticaret Merkezi ile ilgili Valiliğimiz 2 milyon TL ödenek çıkaracak ve projenin ihalesi önümüzdeki aylarda gerçekleşecek Valilik ve Kaymakamlıkla takas görüşmelerimiz devam ediyor Takasta hükümet konağı ve TIY altyapı tesislerini düşünüyoruz Oturulamaz raporu olan hükümet konağının olduğu yeri meydan yapmayı amaçlıyoruz ve Tarihi Ticaret Merkeziyle birlikte Tarsus'a ayrı bir güzellik katacağını duşunuyoruz" ifadesini kullandı B er d an Irmağı'nın her ıkı tarafını düzenleyeceklerini söyleyen Başkan Can. 

buranın bölgenin can daman olacağını kaydetti Başkan Can. "Şehir merkezımızden akan ve halen atıl durumda olan Berdan ırmağının ıslahının yapılarak. ırmağın her ıkı tara&nda düzenleme yapılması, ırmak kenarına yürüyüş ve bisiklet yolları yapılması, çay bahçeleri ve balık lokantaları gibi sosyal tesisler yapılarak vatandaşlarımızın kullanımına sunulması en buyuk hayalım dır Projemizin gerçekleşmesi halinde Mersin ve Adana'dan da yoğun bir şekilde ziyaretçi akını olacağı ve şehir ekonomisine katkı yapacağını duşunuyoruz Yine Berdan Irmağı kıyısında bulunan ve imar planın da fu ar alanı olarak ayrılan ve buyuk bir kısmı kamulaştırılan alanda fuar ve kongre merkezinin yapılması, alanın bölge parkı olarak düzenlenmesi önem verdiğimiz diğer bir pr ojem izdir" şeklinde konu ş tu Buyukşehır yasasıyla köylükten mahalleye donuşeıı yerleşim birimlerine hoparlor sistemi kuracaklarını, bazı yeni mahallelerde sistemin devreye girdiğinin altını çizen Başkan Can. 

"Butun mahallelerimizi, köylerimizi ve beldelerimizi kapsayan merkezi bir hoparlor sistemi çalışmasının sonuna geldik Artık Tarsus'ta hoparlorden ne ilan yapılırsa aynı anda yeni mahallelerimizin de haberi olacak Biz Tarsus Belediyesi olarak bugune kadar yeni m ah ailelerimize yap abıleceğımız her turlu hizmeti götürdük Her yeni mahallemizde ış makinelerimiz en az bir defa çalıştı, yada ihtiyaca gore daha fazla çalıştı" dedi 2 00 9 yılında once Tarsus'a bağlı olan Huzurkent ve Bağcılar Beldesi ile Organize Sanayi Bolgesı'nın Akdeniz ilçesine bağlandığını kaydeden Başkan Can. 

Tarsus'tan koparılan yerleri geri istediklerini söyledi Başkan Can. "Yeni Buyukşehır yasasıyla 124 koyumuz ve 5 beldemiz hizmet alanı olarak bize katıldı Ama bunun yanında hizmet alanımızın genişlemesine rağmen gelirimiz artacağına 1/3 oranına duştu inşallah ilerleyen günlerde Tarsus'umuzda bir ortak noktada birleş er ek bizden daha once koparılan yerleşim birimlerini Huzurkent. 

Bağcılar ve Organize Sanayi Bölgesi gibi yerlerimizi geri almak için sizlerle birlikte, Tarsus'taki STK'larla birlikte bir ortak çalışma başlatacağız Tarsus'a çok daha yakın olan bu yerlerin kendi sınırlarımızın içerisine alınmasını istiyoruz" dedi


Çağrı Gazetesi


Geri Dön