29 / 04 / 2024

Mersin'de "Polis Şefkat Evi" açıldı!

Mersin'de

Mersin Emniyet Müdürlüğünün, ihtiyaç sahiplerine temel gıda yardımında bulunulacağı Polis Şefkat Evi açıldı



Emniyet Müdürlüğü tarafından polisin halkla ilişkilerini güçlendirmek, yardıma muhtaç vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulan ''Polis Şefkat Evi'', Vali Hüseyin Aksoy tarafından hizmete sunuldu.

Vali Aksoy, açılışta yaptığı konuşmada, Milli Emlak'tan kiralanan binanın daha önce özel bir işletmede bulunduğunu, kira süresinin dolması ile Emniyet Müdürlüğü'ne tahsis edildiğini belirtti.

Emniyet Müdürlüğünün burayı çok önemli sosyal bir proje için değerlendirmesinin sevindirici olduğunu ifade eden Aksoy, ''İhtiyacı olan vatandaşlarımız tespit edilerek destek verilecek. Ayrıca, polisin halkla dayanışması sağlanacak'' dedi.

Şefkat Evi'nin bu hale gelmesinde hayırseverlerin katkısının önemine dikkat çeken Aksoy, ''Burası malzemelerle doldurulmalı. İşletmelerin sezon sonunda ellerinde bulundurdukları ürünler burada değerlendirilebilir'' diye konuştu.

Emniyet Müdürü Arif Öksüz ise çalışmanın ''Kimsesizlerin kimsesi'' olma adına başlatıldığını kaydetti.

Binanın 400 metrekare olduğunu ifade eden Öksüz, iş adamları ve hayırseverlerin katkıları ile birinci katı gıda, ikinci katını da giyim reyonu şeklinde düzenlediklerini söyledi.

İhtiyaç sahiplerinin Toplum Destekli Polisler tarafından belirleneceğini belirten Öksüz, şunları söyledi:

''Vatandaşlarımızı sivil araçlarla, sivil memurlarımız evlerinden alacak. Burada ihtiyaçları karşılandıktan sonra tekrar evlerine bırakılacak. Kapıda sıraya girerek bir şey alma mantığını işletmeyeceğiz. İnsanlarımızı kapıda bekleterek rencide etmeyeceğiz.''

Kosova Çevre Bakanı Mahir Yağcılar ile Kosova Tarım Bakan Yardımcısı Fikrin Damka, Milletvekili Müfera Şinik'inde katıldığı açılış töreninde, katkıda bulunanlara ve hayırsever iş adamlarına plaket verildi.
Sabah Emlak


Geri Dön