28 / 04 / 2024

Mersin'de sağanak yağış nedeniyle bazı ev ve işyerlerini su bastı!

 Mersin'de sağanak yağış nedeniyle bazı ev ve işyerlerini su bastı!

Kentte akşam saatleri itibarıyla etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Yağış dolayısıyla, bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Yağışların ardından sular içerisinde kalan hayvan pazarında 7 küçükbaş hayvan telef oldu




Mersin'de aniden bastıran kuvvetli sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak sonrası hayvan pazarında oluşan selde 7 küçükbaş hayvan telef oldu.


Kentte akşam saatleri itibarıyla etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Yağış dolayısıyla, bazı ev ve iş yerlerini su bastı.  


Kentteki bazı cadde ve sokakların yanı sıra, merkez Toroslar ilçesine bağlı Çağdaşkent Mahallesi'ne kurulan hayvan pazarı da sular altında kaldı. 


Hayvan sahipleri çadırlarına su girmemesi için çaba harcarken çok sayıda çadır yıkıldı. Özellikle küçükbaş hayvanların olduğu bölümü basan yağmur suyu nedeniyle 7 küçükbaş hayvan telef oldu. 


Yağmurun dinmesinin ardından çadırlarındaki suyu temizlemeye çalışan hayvan sahipleri, belediye ve polise haber verdi. 


İş makineleri yardımıyla suların tahliye edilmesi için çalışma başlatılırken, hayvan sahipleri kendileriyle ilgilenilmediğini, çukur bir alanın pazar olarak verildiğini iddia etti.


Hayvanlarının sular altında olduğunu ve ne yapacaklarını bilmediklerini ifade eden vatandaşlar, kurbanlıkları götürecek yerleri olmadığını, çamur içinde yardım beklediklerini söyledi.


Öte yandan şehrin bazı kesimlerinde su birikintilerinden dolayı araçlar güçlükle ilerledi. Yayalar ise yolun karşısına ancak sel sularına girerek geçebildi. Bazı bodrum ve giriş katları da su bastı. 


Belediye ekipleri tıkanan rögarları açmak için çalışma başlattı.



AA


Geri Dön