13 / 05 / 2024

Mersin yağış

Mersin yağış

Kentte akşam saatleri itibarıyla etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Yağış dolayısıyla, bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Yağışların ardından sular içerisinde kalan hayvan pazarında 7 küçükbaş hayvan telef oldu

Mersin TOKİ mağdurları tek yürek oldu! 5 bin mağdur çözüm bekliyor!

Mersin’de 4 etap halinde yapılacak TOKİ projesinde bir etabın eksik olması nedeniyle 500 ailenin mağduriyet yaşayacağını dile getiren TOKİ mağdurları, bir defa  daha ses yükselterek toplamda 5 bin kişinin mağdur olduğunu belirtti.

Konutta yıllık getiri oranı en yüksek iller! Bu kentlerde evi olanlar yaşadı... Ankara, Mersin, İzmir, Bursa, İstanbul..

Ev almak isteyenler ya da konut yatırımı yapacaklar konut getirisinin en yüksek olduğu kentleri sorguluyor. İşte bu illerde evi olanlara güzel haber. 

Milletvekilinden yabancıya konut satışına yeni kriter getirilsin önerisi!

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, yabancıya konut satışı ile ilgili detayları paylaştı ve bir öneride bulundu. İşte Kocamaz'ın konu ile ilgili o açıklaması...

İnşaat malzemelerinde yaşanan yüzde 50’lik artış gayrimenkul sektörünü nasıl etkiledi?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Mersin Şubesi Yönetim Kurulu başkanı Gülçin Barbaros Ak, inşaat yapı malzemelerinde yaşanan artışın gayrimenkul sektörünü nasıl etkilediğini değerlendirdi.

Avrupa'nın tercihi Mersin poleni! Kilo başına 300 liradan ihraç ediliyor!

Mersin arıcıları, kaliteli polenlerini Avrupa'ya ihraç ediyor. Erdemli'deki üreticiler, kilosu 300 liradan satılan polenlerle büyük talep görüyor. Yüksek fiyatlar arıcılara mutluluk verirken, polenler sağlık bilincine sahip tüketicilerin ilgisini çekiyor.

Mersin'den yola çıkan dev reaktör Adana'ya 4 günde ulaşacak

İspanya'nın Bilbao Limanı'ndan yüklenip Mersin Uluslararası Limanı'na indirilen, elyaf ve polyester ham maddesi üretiminde kullanılacak 30 metre uzunluğuna 8,5 metre yüksekliğine sahip reaktörün kara yoluyla 4 günde Adana'ya ulaştırılması planlanıyor.

Rusya'dan Mersin'e gelen ayçiçeği yağında sevkiyat başladı

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş nedeniyle bekletilen ayçiçek yüklü gemi Lilac’ın 16 Mart’ta Mersin’e ulaşmasının ardından bugün de sevkiyatına başlandı.

TPAO'ya Mersin'de 6 sahada petrol arama ruhsatı verildi!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na (TPAO), Mersin'in kara suları içinde bulunan sahalarda petrol arama çalışmalarına başlayacak. 6 saha için petrol arama ruhsatı verildi. İşte detaylar...

Mersin'de toprak kayması! 2 evde hasar!

Mersin Silifke Karahacılı Mahallesi'nde yaşanan toprak kayması 2 evde hasara neden oldu...

Mersin'de TOKİ satışında yaşanan sorunlar mecliste!

Mersin'de TOKİ tarafından yapılan konutların satışında yaşanan sorunlar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Sıdalı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mersin'de dublörlü tapu dolandırıcılığı yaptıkları iddia edilen zanlılar yakalandı!

Mersin'de, yurt dışında yaşayan kişinin 2 dükkanını sahte kimlik ve "dublör" kullanarak başkalarına sattıkları öne sürülen suç örgütüne yönelik yapılan ikinci operasyonda yakalanan 6 şüpheliden 2'si tutuklandı.

Mersin Akdeniz’in imar sıkıntıları çözülecek!

Mersin Akdeniz'de sanayi tesisleri arasında kalan imar sıkıntısı yaşanan yerler için binlik planlar hazırlandı.

Anamur'da sağlıklı yaşam merkezi inşaatı tamamlandı!

Mersin Anamur'da inşa edilen sağlıklı yaşam merkezinin inşaatı tamamlandı. Merkezin kısa süre içerisinde hizmete girmesi bekleniyor.

Mersin yağış Haberi

Mersin yağış


Mersin'de aniden bastıran kuvvetli sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak sonrası hayvan pazarında oluşan selde 7 küçükbaş hayvan telef oldu.


Kentte akşam saatleri itibarıyla etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Yağış dolayısıyla, bazı ev ve iş yerlerini su bastı.  


Kentteki bazı cadde ve sokakların yanı sıra, merkez Toroslar ilçesine bağlı Çağdaşkent Mahallesi'ne kurulan hayvan pazarı da sular altında kaldı. 


Hayvan sahipleri çadırlarına su girmemesi için çaba harcarken çok sayıda çadır yıkıldı. Özellikle küçükbaş hayvanların olduğu bölümü basan yağmur suyu nedeniyle 7 küçükbaş hayvan telef oldu. 


Yağmurun dinmesinin ardından çadırlarındaki suyu temizlemeye çalışan hayvan sahipleri, belediye ve polise haber verdi. 


İş makineleri yardımıyla suların tahliye edilmesi için çalışma başlatılırken, hayvan sahipleri kendileriyle ilgilenilmediğini, çukur bir alanın pazar olarak verildiğini iddia etti.


Hayvanlarının sular altında olduğunu ve...