29 / 04 / 2024

Rusya'dan Mersin'e gelen ayçiçeği yağında sevkiyat başladı

Rusya'dan Mersin'e gelen ayçiçeği yağında sevkiyat başladı

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş nedeniyle bekletilen ayçiçek yüklü gemi Lilac’ın 16 Mart’ta Mersin’e ulaşmasının ardından bugün de sevkiyatına başlandı.



Rusya'nın Yisk Limanı'ndan 9 Mart 2022’de yola çıkan ayçiçeği yağı yüklü "Lilac" adındaki gemi, dün itibarıyla Mersin’e yanaştı. Mersin açığındaki deniz platformu aracılığıyla ayçiçek yağlarının sevkiyatına başlandı.

140 metre uzunluğundaki Liberya bayraklı ve 4 bin 684 groston ağırlığındaki Lilac, gece garısından itibaren Akdeniz açıklarına yanaştı.

Rusya dan Mersin e gelen ayçiçeği yağında sevkiyat başladı

Kıyıdan 5 kilometre uzaklıktaki SAVKA adındaki deniz platformuna demirleyen gemide, numune ve evrak kontrollerinin ardından sevkiyat işlemi başlatıldı.

Rusya dan Mersin e gelen ayçiçeği yağında sevkiyat başladı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön