14 / 05 / 2024

Rusya'dan Mersin'e gelen ayçiçeği yağında sevkiyat başladı

Rusya'dan Mersin'e gelen ayçiçeği yağında sevkiyat başladı

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş nedeniyle bekletilen ayçiçek yüklü gemi Lilac’ın 16 Mart’ta Mersin’e ulaşmasının ardından bugün de sevkiyatına başlandı.



NE OLMUŞTU?

Rusya ile Ukrayna arasında 24 Şubat’ta başlayan savaşın ardından Azak Denizi’ndeki limanlarda bekletilen Türkiye’ye ait 28 bin ton ayçiçek yağı yüklü gemilerin çıkışına izin verilmemişti. Gemilerin engellenmesinin ardından kamuoyunda yağ krizinin kapıda olduğuna yönelik iddialar ortaya çıkmıştı.

Rusya dan Mersin e gelen ayçiçeği yağında sevkiyat başladı

Gemiler için Rusya ile temasa geçen hükûmet, bir dizi temasların ardından gemilerin yola çıkmasını sağlamıştı. Rusya bayraklı 139,90 metre uzunluğundaki Grald 1 adındaki tanker, Karadeniz’den boğaza giriş yapmıştı.

Rusya dan Mersin e gelen ayçiçeği yağında sevkiyat başladı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön