02 / 05 / 2024

Mersin'deki Aynalıgöl Mağarası turizme kazandırılacak!

Mersin'deki Aynalıgöl Mağarası turizme kazandırılacak!

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Tarsus-Kazanlı Sahil Bandı Projesi'nin Çukurova'nın turizmden daha fazla pay almasını sağlayacağını bildirdi



Vali Aksoy, Aydıncık ilçesinde sahil kenarındaki turizme kazandırma çalışmaları süren Aynalıgöl Mağarası'nın bulunduğu alanı inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Mağaraya giden yol ile içerisinde ve çevresinde düzenleme yapılması amacıyla İl Özel İdaresi ile Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından proje hazırlandığını belirten Aksoy, çalışmalara kısa sürede başlanacağını söyledi.

Bölgenin Mersin'de turizm için önemli olduğuna dikkati çeken Aksoy, "Doğası, denizi, tarihi yerleriyle Türkiye'nin önemli turizm potansiyelini barındıran Mersin'i Avrupa ve dünyaya tanıtmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Kentte turizmi 12 aya yaymak için çalışmaların yoğun olarak sürdürüldüğüne işaret eden Aksoy, bu kapsamda Tarsus-Kazanlı Sahil Bandı Projesi'nin önem taşıdığını ifade etti.

Bölgede turizmin gelişmesi açısından önemsedikleri proje kapsamında yatırımcılara tahsis belgelerinin verildiğini belirten Aksoy, şöyle konuştu:

"Bu projeyi sadece Mersin'in değil tüm Çukurova'nın turizmden daha fazla pay almasına katkı sağlayacak çok önemli yatırım olarak görüyoruz. Geçtiğimiz günlerde ilgili kurum ve kuruluş temsilcileriyle yol, su, elektrik, telefon, doğal gaz gibi altyapı hizmetlerinin temini amacıyla toplantı yaptık. Bir taraftan otel inşaatları yapılırken diğer taraftan alt yapı çalışmalarını tamamlayıp bölgenin kısa sürede turizme hazır hale getirilmesi için çalışıyoruz. Bu proje turizm alanında önemli potansiyele sahip kentimiz için başlangıç olacak. Diğer turizm alanlarını da kazanmak adına sürdürdüğümüz çalışmaların tamamlanmasıyla buraları da yatırımcılara tahsis etmeye başlayacağız."

Turizm Master Planı'nın İl Özel İdaresince ihale edildiğini ifade eden Aksoy, "Böylelikle hazırlanacak plan kentimizde turizmi nasıl, ne şekilde, hangi alanlarda yapacağımız konusunda bize yol gösterecek" diye konuştu.

Mersin'de yapılması planlanan Çukurova Bölgesel Havalimanı konusunda Ulaştırma Bakanlığı DLH Genel Müdürlüğünce çalışmaların sürdürüldüğüne dikkati çeken Aksoy, alanının yapılacağı yer konusunda karar verilmesinin ardından faaliyetlere başlanacağını kaydetti.

-GÜLNAR'DAKİ ORMAN YANGINI-
Hüseyin Aksoy, Gülnar'da 2008 yılının temmuz ayında çıkan yangından sonra yapılan ağaçlandırma çalışmalarını da yerinde inceleyerek Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara'dan bilgi aldı.

Yangında yaklaşık 5 bin hektar alanın tahrip olduğunu hatırlatan Aksoy, "Buraya meyve veren ağaçlar ve kızıl çam fidanları dikildi. Meyve veren ağaçlar sayesinde de köylülerimize kazanç elde etme fırsatı sunuldu" dedi.

Yangın sezonunun başlamasına az bir süre kaldığına dikkati çeken Aksoy, vatandaşları bu konuda hassas ve duyarlı olmaya çağırdı.

Aksoy'a gezi ve incelemelerinde Aydıncık Kaymakamı Özgür Körükçü, Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara ve bazı kurum müdürleri eşlik etti.
AA


Geri Dön