28 / 04 / 2024

Mersin'in ilk metro projesine 3 firmadan teklif! 

Mersin'in ilk metro projesine 3 firmadan teklif! 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan ilk metro projesi için ihale düzenlendi. İhaleye 3 firmadan teklif geldi.



Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgede yapılacağı açıklanan 13,4 kilometre uzunluğuna sahip ilk yer altı raylı sistemi için açtığı ihaleye 3 firmadan teklif geldi. 

Mersin in ilk metro projesine 3 firmadan teklif! 

Dünya'da yer alan habere göre; Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "Mezitli-3 Ocak Hafif Raylı Sistem Metro Hattının İnşaat ve Elektromekanik Sistemlerinin Temini, Montajı ve İşletmeye Alınması İşi" ihalesi, Ulaşım Dairesi Toplantı Salonu'nda düzenlendi.

Katılımcılar arasında yer alan 4 firmadan biri teşekkür mektubu sunup ihaleden çekildiğini açıkladı.

Mersin in ilk metro projesine 3 firmadan teklif! 

Doğuş İnşaat ve Ticaret AŞ ve Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi AŞ ortak girişimi, Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ ile Dillingham Construction Int+Kiska-Kom İnş. ve Tic. AŞ iş ortaklığının verdiği teklifler, ihale komisyonunca değerlendirmeye alındı.

Komisyon üyeleri tarafından açılan teklif zarflarında, şartname koşulları ve evrak kontrolünde bulundu. 

Mersin'de yapılması planlanan ilk metro projesi için Dillingham Constructıon Int+Kiska-Kom İnş. ve Tic. AŞ İş Ortaklığı'nın 3 milyar 379 milyon 404 bin 900 lira, Doğuş İnşaat ve Ticaret AŞ ve Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi AŞ Ortak Girişimi'nin 3 milyar 810 milyon lira, Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ'nin ise 4 milyar 122 milyon 195 bin 400 lira teklifte bulunduğu açıklandı.

İhalenin ardından komisyonun yapacağı incelemeler sonrasında açıklanacağı duyuruldu. 


Geri Dön