Kent Haberleri

Mersinli emlakçılar, ‘Elektronik İlan Doğrulama Sistemi’ne hazırlanıyor...

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 39 No’lu Emlak ve Destek Faaliyetleri Meslek Komitesi, gayrimenkul sektöründe 15 Eylül’de uygulamaya konulup sektöre önemli yenilikler getirecek Elektronik İlan Doğrulama Sistemi’nin detayları hakkında üyelerini konu ile ilgili bilgilendirdi.

Gayrimenkul Sektöründe Elektronik İlan Doğrulama Sistemi ve Güncel Vergilendirme Mevzuatı Bilgilendirme Toplantısı, MTSO hizmet binasında yapıldı. ekonomim.com'da yer alan içeriğe göre; Gayrimenkulün hem Türkiye hem de Mersin için önemli bir sektör olduğunu kaydeden MTSO Başkanı Hakan Sefa Çakır, “Her sektör olduğu gibi emlak sektörü de inişli çıkışlı zor zamanlardan geçiyor." dedi.

MTSO Başkanı Hakan Sefa Çakır, hepimiz biliyoruz ki bu süreci kendisini geliştirip yenileyerek değerlendirenler böylesi dönemleri güçlenerek atlatır. Bu noktada 39 No’lu Komitemizin güzel çalışmaları var. Bu toplantı da onlardan biri. Ticaret Bakanlığımızın ve Vergi Dairesi’nin temsilcileri burada. Elektronik ilanla yetkilendirme konusunda önemli bilgiler paylaşılacak. Güvenirliği sağlayacak bir sistem. Ticaretin doğru insanların eliyle yapılmasına imkân sağlayacak bir düzen” diye konuştu. 

‘Emlak komisyonculuğunun vergilendirilmesi’ konulu sunum gerçekleştiren Mersin Vergi Dairesi Başkanlığı Usul Müdürü Emrullah Aslan ise uygulamada yapılan değişikliklerle artan cezalara değinerek, katılımcıları hangi konulara dikkat etmeleri gerektiği konusunda uyardı. Önümüzdeki süreçte gayrimenkul sahiplerinin kira vergisiyle karşılaşacağını bildiren Aslan, kiraların banka kanalı ile ödenmesi gerektiğinin altını çizerek, “Bu sayede gayrimenkul kiralamalarında hem alıcı hem satıcı belirlenecek. Bu uygulamayla Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira geliri vergilendirmesi ile ilgili veri tabanı oluşturacak. Ardından hızlıca beyana dönüştürüp kiralar vergilendirilecek” diye ifade etti. 

Milli Emlak’tan Tekirdağ ve Kırklareli’de satılık araziler!

Emlakçılar arsa yetiştiremiyor! Hangi ilçelerde boş arsa bulanlar hemen alıyor...

Emlakçılar konut piyasasında fiyatların yükselmesine neden oluyor iddiası!

'Çin'de emlak balon patladı sıra Türkiye'de' diyen uzman isimden çarpıcı açıklama!