03 / 05 / 2024

Merter'de konut ve AVM yatırımları peşpeşe geliyor

Merter'de konut ve AVM yatırımları peşpeşe geliyor

İSTANBUL'un en gözde yerleşim merkezlerinden Bakırköy, Bahçelievler ve Zeytinburnu'nda eski yapı stoku dönüşürken, E-5'e yakın büyük arsalar da, dev gayrimenkul yatırımları için, inşaatçıların iştahını kabartıyor.



İSTANBUL'un en gözde yerleşim merkezlerinden Bakırköy, Bahçelievler ve Zeytinburnu'nda eski yapı stoku dönüşürken, E-5'e yakın büyük arsalar da, dev gayrimenkul yatırımları için, inşaatçıların iştahını kabartıyor. Merter-Bahçelievler Bakırköy üçgeninin tam ortasında, en büyük gayrimenkul yatınmı, 600 milyon Euro yatırım değeri ile Forum Marmara alışveriş ve yaşam merkezi. Forum Marmara'da, Garden Office ismiyle hayata geçecek ofislerin de önemli bölümü kiralandı. Yüzde 50'si uluslararası gayrimenkul damşmanlık şirketi Area'ya ait olan Marmara Forum'da, alışveriş merkezi bölümünün de tamamına yakım kiralandı. 2011 yık içinde hayata geçecek proje, çok özel bir konumda yer alıyor. Gayrimenkul uzmanları, Cevizlibağ-Merter- Bakırköy-Havalimam aksı için, 'Mecidiyeköy-Levent aksı gibi değerleniyor' yorumunu yapıyor. Zeytinburnu-Bakırköy-Bahçelievler üçgeninde Forum Marmara'dan önce açılan, Kadir Has Center, Metroport Alışveriş ve Yaşam Merkezi, Ömür Plaza, Merter Mi Meydan Alışveriş Merkezi, Kale Center gibi ticari projelerin toplam yatırımdeğeri de yüzmilyonlarca dolarla ifade ediliyor. Merter-Zeytinburnu bölgesinde, Vakko arazisini alan Eroğlu grubu da yılan hikayesine dön projesini çok yakında açıklayacak.
Yeni yatıranla Merter'de,E-5'e cepheli olan, Urasoy grubuna ajt eski terminajxbm*asÜ®nm arazisine de 85 yataklı dev bir şehir oteli yapılacak. Butermirial binasını boşaltan Ulusoy, yakında inşaat çalışmalarına başlayacak. Btflokasyonda, konut projeleri de peşpeşe simgeliyor. Bölgede en büyük konut projesi, Ağaoğlu'na ait 1220 konutluk My City Bahçelievler. 80 dönüm arazi üzerinde
yükselen bu projede, bahar aylarında yaşam başlayacak. Ağaoğlu'nun bölgede iki arazisi daha var. Bahçelievler'de, E-5 kenarındaki;Elvan-Cola arazisindeki proje üzerinde çalışan Ağaoğlu şžirketler Grubu; ayrıca, 2 ay önce Haznedar Ateştuğla'nm 42 dönümlük konut imarlı arazisini 62 milyon dolara almıştı. Bölgede ayrıca; Realİstanbul, Kiptaş-SahilPark, Mira Residence konut projelerinin inşaatı sürüyor. Vakko arazisine Eroğlu grubunun rezidans yapması beklenirken; E-5'e yakın bir araziye de Garage Group ile Garage Tower adıyla rezidans-çarşı bulunan karma bir proje yapacak.
Hürriyet


Geri Dön