28 / 04 / 2024

MESS Grup toplu iş sözleşmesi öncesinde çalışanlarına avans ödeyecek

MESS Grup toplu iş sözleşmesi öncesinde çalışanlarına avans ödeyecek

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), hali hazırda grup toplu iş sözleşmesi kapsamında işçilerin talebini olumlu değerlendirerek, çalışanlara tarihinde ilk kez avans ödenmesine karar verdi.



MESS'ten yapılan yazılı açıklamada, metal işçilerinin 2021-2023 dönemine ait mali ve sosyal hakları belirleyen MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi'nin 31 Ağustos 2023'te sona erdiği hatırlatarak, yapılacak yeni dönem sözleşmesi için Türk Metal, Birleşik Metal-İş ve Özçelik-İş sendikalarıyla müzakerelere 26 ve 28 Eylül'de başlandığı kaydetti.

Dunya.com'da yer alan habere göre;  4-5 ayı bulan sözleşme görüşmeleri kapsamında işçilerin talebi ve dikkate alınarak çalışanlara avans ödenmesi yapılacağı belirtildi ve şu bilgiler açıklandı: "Grup toplu iş sözleşmelerinin tüm tarafların takip etmesi gereken takvimi; yetkilerin sendikalara ulaşması, hazırlanan tekliflerin yapılması, 60 güne kadar uzayan görüşme süreci ve uyuşmazlık durumunda arabuluculuk gibi ilave zamana ihtiyaç duyulabilen aşamalardan oluşuyor. Böylelikle görüşmelerin sonuçlanması da bu nedenle 4-5 ayı bulabiliyor. MESS; Grup Toplu İş Sözleşmesi sürecini, işçiler, üyeler ve tüm sanayi için mümkün olan en kısa zamanda olumlu sonuçlandırmayı istiyor.

Bu süre zarfında, sözleşme kapsamındaki çalışanların normalde zam almadan bekleyecek olması sebebi ile , grup toplu iş sözleşmeleri müzakerelerinin başlangıcında MESS, üyeleriyle birlikte önemli bir karara imza attı. Metal sektörü çalışanlarının refah seviyesini korumak için MESS; yeni dönem grup toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ederken, bu süreç sonlanana kadar olan dönem için sözleşme kapsamındaki çalışanlarına avans ödemesi yapılmasına karar verdi."

MESS Grup toplu iş sözleşmesi öncesinde çalışanlarına avans ödeyecek

160 BİN ÇALIŞAN İLK KEZ AVANS ÖDEMESİ ALACAK

MESS'ten yapılan açıklamasda; "Eylül ayından itibaren sözleşme imzalanıncaya kadar avanslar ödenecek. Sözleşme imzalandığında ise söz konusu ödemeler, oluşacak birikmiş farklardan mahsup edilecek. Görüşmeler bu doğrultuda devam ederken, grup toplu iş sözleşmesi kapsamındaki yaklaşık 160 bin çalışan tarihte ilk kez avans ödemesi almış olacak." denildi.

Açıklamada, MESS'in tamamlayıcı sağlık sigortası, ayrıca çalışanlarının meslek lisesinde okuyan çocukları için koşulsuz burslar, alışverişlerde nakit iade imkanı sunan MESST Avantaj Programı, otellerde ücretsiz tatil ve eğitim imkanları olmak üzere, sektördeki birçok öncü uygulamada olduğu gibi çalışma arkadaşlarının her zaman yanında olacakları da ayrıca belirtildi.

Mess Group İnşaat Petrol Hafriyat Hayvancılık Taahhüy Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’ndan mesleki eğitim atağı!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön