05 / 05 / 2024

Mete Memiş: Ekonomi turizm ile canlanacak!

 Mete Memiş: Ekonomi turizm ile canlanacak!

Günümüzde belediyelerin en önemli hizmet dalının alt yapısı ve üst yapısıyla sağlıklı bir şehir yapılanması olduğu herkesin malumudur. Bayburt Belediyesi de ilk başta altyapı çalışmalarını olabildiğince hızlı bir şekilde bitirmek için çalışıyor.



Günümüzde belediyelerin en önemli hizmet dalının alt yapısı ve üst yapısıyla sağlıklı bir şehir yapılanması olduğu herkesin malumudur. Biz de Bayburt Belediyesi olarak ilk başta altyapı çalışmalarını olabildiğince hızlı bir şekilde bitirmek için büyük bir özveriyle çalışıyoruz.


Geçen yıldan bu yana yaklaşık 100 kilometre olan şehir altyapısının 75 kilometrelik kısmını tamamladık Bunun yanında bir diğer altyapı hizmeti olan 153 kilometrelik şehir içi içme suyu şebekesinin yenilenmesi projesi de başladı ve yaklaşık 24 kilometrelik kısmı tamamlandı. Bu projede 2015 yılının sonunda bitirilecek. Ayrıca çevre temizliği ve şehir sağlığı açısından önemli olan atık su arıtma tesisinin inşaat kısmının yüzde 95'i bitirildi ve mekanik kısmının yapımında da yüzde 65lik bir ilerleme kaydettik. Bu projeyi de kısa bir zaman içinde tamamlayacağız. Bu üç projenin bize maliyeti ise yaklaşık 50 milyon TL olacak. Tabi bu çalışmalarda kaçınılmaz olan yol ve kaldırımlardaki bozulmalar da düzeltilecek ve 2015 yılı sonu itibariyle Bayburt altyapısı ve üst yapısı oldukça sağlıklı bir şehir haline gelecek.


TURİZME DESTEK VERECEĞİZ

Belediye olarak yaptığımız çözümlemelerde Bayburt’ta ekonomik canlanmayı en çabuk sağlayacak unsurun kültür ve doğa turizmi olduğu kanısına vardık. Bunun için de belediyemiz bünyesinde tatil köyleri oluşturmak için projeler geliştirdik. Bu kapsamda şehir gürültüsünden uzak, doğayla iç içe, şehir merkezine 2 kilometre yakınlıkta ve Çoruh Nehri kıyısında hizmete sunulan Saklı Cennet Tatil Köyünde konaklamanın yanı sıra dinlenme ve bireysel sporlar yapma imkânları da yer alıyor. İlk etapta 15 prefabrik evle başlayıp devamında yeni yapılacak evlerle tatil köyü gittikçe büyüyecek Burada yapılmış olan yer bizden önceki dönemde başlatılmış olup bizimde devam ettirdiğimiz bir proje. Bayburt’un dışında yaşayan hemşehrilerimizin, misafirlerimizin yaz mevsiminde gelip rahatlıkla kalabileceği ferah, rahat mekânlar oluşturduk. Şu anda 15 tanesi hazır, 10 tanesinin yapımı devam ediyor. Saklı Cennet Tatil Köyü Projesi’nin bütün sosyal ve sportif alanlanyla hizmete sunulmasının ardından benzer bir proje de şehrimizin tarihi mahallelerinden Kaleardı Mahallesinde başlayacak.


Aynca projesi belediyemiz tarafından hazırlanan ve 21 Şubatta temelleri atılarak yapımla-nna başlanan Şehit Osman Villa-lan Projemizde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İnşallah 2015 Eylül ayında teslim etmeyi planlıyoruz. Ev sahiplerimiz ve misafirlerimiz bu güzel mekânlarda yaz- kış ikametlerini sürdürebilecekler.


İMARET TEPE PROJESİ

Bu tip hizmetlerin yanında bir başka sosyal odaklı proje olan ve Bayburt’un şehre en hâkim noktalarından olan İmaret Tepede hayata geçirdiğimiz sosyal tesisleri projesi de tamamlanmak üzere. Çalışmalar sonlandığında Bayburt'un yeni cazibe merkezlerinden biri olacak İmaret Tepe Sosyal Tesisleri 4 bin 877 metrekarelik geniş alanıyla, göze hoş gelen estetik ortamlarıyla ve sunduğu 360 derecelik Bayburt manzarasıyla hemşehrilerimizin hizmetine sunulacak. Bu ve bundan sonra yapılacak projelerle Bayburt’un geleceğini çok parlak görüyoruz. 2023 vizyonu dâhilinde daha yaşanılabilir ve daha gelişmiş bir Bayburt oluşturmak için hem devlet kurumlan hem de hemşehrilerimizle beraber tüm gücümüzle çalışacağız. 




Dünya 81 İlin Karnesi Dergisi 


Geri Dön