03 / 05 / 2024

Metrapol, Edirne'ye 300 yataklı otel yapacak!

Metrapol, Edirne'ye 300 yataklı otel yapacak!

Edirne'ye 300 yatak kapasiteli turistik otel yapılacağı bildirildi



Metrapol Şirketler Gurubu'nun sahibi Yalçın Algur, Edirne Belediye Başkanı ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, şirketlerinin 2001 yılında Keşan'da kurdukları akaryakıt istasyonu ile hizmet sektörüne giriş yaptıklarını, daha sonra ise 2005 yılında da otomotiv sektöründe Citroen bayi olarak adım attıklarını söyledi.

Algur, bugün, Trakya ile Avrupa'nın buluştuğu nokta olan, modern ve Osmanlı tasarımlarının başarılı bir şekilde kaynaştırılmış olduğu Serhat şehri Edirne'nin en şık ve lüks otellerinden birisi olmaya aday olduklarını belirtti.

Edirne'de yüzde 50'si öz kaynak, yüzde 50'si kredili olmak üzere 300 yatak kapasiteli turistlik otel yaparak işleteceklerini ifade eden Algur, şöyle devam etti:

"Otelimiz 3 bin 548 metre alan üzerine 6 bin metre kapalı alana sahip olacak. Otel, 68 oda, 6 suit olmak üzere 300 yatak kapasiteli. Otelde, 400 kişilik panaroma restoran, 700 kişilik toplantı salonu, SPA merkezi, kapalı
otopark olacak. 18 ayda tamamlanacak olan otel, 7 milyon liraya mal olacak.

Kısaca, otelimiz kültür turları ile ilimize gelen turistler ile iş turizmine yönelik hizmet vereceğiz. Yapacağımız bu yatırımla bölgede yaklaşık 100 kişilik istihdam sağlamış olacağız. Edirne Belediye Başkanımız Hamdi Sedefçi
sürekli yanımızda oldu. Kendilerine bugüne kadar verdikleri desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz."

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi de Osmanlı'ya 92 yıl başkentlik yapan Edirne'nin turizm kenti olduğunu ifade etti. Edirne'ye gelen turistlerin kenti konaklamadan terk ettiğini ifade eden Sedefçi, Edirne'ye turistlik otel için bir çok girişimi bulunduğunu, ancak bunun belirli çevreler tarafından engellendiğini iddia etti.

Metrapol Şirketler Grubun sahibi Yalçın Algur'un Edirneli olduğunu anlatan Sedefçi, "Sayın Yalçın Algur'u turizm sektöründe hizmet vermesi için ikna ettik. Bundan vazgeçmeleri mümkün değil. 300 yatak kapasiteli otel yapacak. Kendilerine her türlü desteği vereceğiz" dedi.
A.A


Geri Dön