03 / 05 / 2024

Metro Group dünyadaki 700. mağazasını Kağıthane'de açtı!

Metro Group dünyadaki 700. mağazasını Kağıthane'de açtı!

Metro Toptancı Market, dünya genelinde 700. mağazasını İstanbul Kağıthane'de açtı. Açılışa Metro toptancı market CEO'su Joel Saveuse ve COO Dominigue Mineart'la birlikte şirketin Türkiye Genel Müdürü Kubilay Özerkan katıldı



Metro Group böylece 1990 yılından itibaren faaliyet gösterdiği Türkiye'deki mağaza sayısını da 22'ye yükseltti. Açılışta konuşan Metro Toptancı Market Üst Yöneticisi (CEO) Saveuse, Türkiye'nin kendileri için son derece önemli ve potansiyeller barındıran bir ülke olduğunu söyledi. Saveuse, dinamik ekonomisinden, farklı kültüründen ve çalışkanlık ruhundan etkilendiği Türkiye'nin "insanı hayrete düşüren" bir ülke olduğunu vurguladı. Türklerin zorlukları yenme ruhundan derin bir şekilde etkilendiğini ifade eden Saveuse, "Eminim ki bu ruh, kısa bir zaman önce yıkıcı depremlerle vurulmuş olan Van bölgesinin başarılı bir şekilde yeniden inşasında hayati bir önem taşıyacaktır. Metro Group olarak depremden etkilenmiş olan bölgede acilen ihtiyaç duyulan malzemeler için 500 bin lira bağış yaptık." dedi. Saveuse, Türkiye'nin 2011 performansına ilişkin soru üzerine de, "Türkiye'nin son 3-4 yıllık performansı son derece etkileyici. Bu yıl en hızlı büyüyen ekonomilerden biri. En az Çin kadar iyi bir performans sergiliyor. Hatta Çin'den iyi bir performansı var. Türkiye iyi gidiyor, memnunuz.'' dedi.

Metro Türkiye Genel Müdürü Özerkan da yıl sonuna kadar 6'ya ulaşacak yeni mağaza için Türkiye'ye 100 milyon Euro yatırım yaptıklarını söyledi. 2 binden fazla aileye iş sağladıklarını anlatan Özerkan, 12 ilde 6'sı İstanbul genelinde olmak üzere 22 lokasyonda temsil edildiklerini dile getirdi.
Zaman


Geri Dön