17 / 05 / 2024

Metro Group, Leonardo Da Vinci'yi AVM'lere getiriyor!

Metro Group, Leonardo Da Vinci'yi AVM'lere getiriyor!

Türkiye'de sekiz alışveriş merkezini yöneten Metro Group Assest Management, Leonardo da Vinci sergisini 16 Eylül'de İstanbul'agetiriyor. Ardından Gaziantep ve Konya'yı da dolaşacak sergi için 1.5 milyon euroluk bir bütçe ayrıldı



Adım adım yayılıyor sanat. Eskiden İstanbul'a gelip, Ankara'ya şöylesine uğrayıp giden dünya şöhreti sergiler şimdi Anadolu'nun yeni marka şehirlerine de görkemli girişler yapmaya hazırlanıyor. Dünyanın gelmiş geçmiş en ünlü bilim ve sanat adamı Leonardo da Vinci'nin eserleri dört yıl aradan sonra tekrar gelirken, turnesine bu kez Konya ve Gaziantep'i de ekledi. İlk kez Koç Müzesi'nde görücüye çıkan sergi, şimdi Metro Group Assest Management tarafından üç şehirde sanat ve bilim tarihi meraklılarının beğenisine sunuluyor. Elbette serginin alışveriş merkezlerinde sunulma nedeni, AVM'lerin potansiyel müşteri sayısını artırmak. Ama bunun için bilim ve sanat yolunun tercih edilmiş olması günümüz Türkiye'sindeki değişimin de bir ispatı. Leonardo da Vinci'nin hayranlık uyandıran, dahiyane icatlarını AVM'lere getirme fikrinin nasıl doğduğunu konuşmak üzere Metro Group Assest Management'ın Pazarlama ve Reklam Müdürü Nesrin Özkan'la buluşuyorum.

AİLELER SERGİYİ BEKLİYOR

Özkan'a "Doğrusu oldukça iyi bir seçim. Daha önce bu icatların benzerleri İstanbul Koç Müzesi'nde sergilenmişti. Ama Konya ve Gaziantep'te de sergilenecek olması heyecan verici. Bu kararı nasıl aldınız" diyorum. Özkan, gelişen Türkiye'de sanatın önemine değiniyor. "Bu sergiyi İstanbul'da bir kesim görme şansı elde etti. Ama bilim ve sanat açısından bir ders niteliği taşıyan Leonardo da Vinci sergisinin Anadolu'ya gitmesi bizim için çok önemli. Oldukça iyi bir geri dönüş bekliyoruz. Konya ve Gaziantep'te ilköğretim okulları sergi için turlar düzenleyecek. Öğrenciler kadar aileler de heyecanla sergiyi bekliyor. Sanat evrensel bir kavram. Gaziantep ve Konya gibi şehirlere de taşınmalı" yanıtını veriyor.

1.5 MİLYON EUROLUK BÜTÇE

Peki ama bu sergi için ne kadar bütçe ayrıldı Sonuçta sergilenecek eserler arasında röprodüksiyon resimler dışında Leonardo da Vinci'nin icatlarının birebir ölçütlerdeki maketleri de gelecek. Tüm bunların taşınma, kurulma ve sigortalanma masraflarını da göz önüne aldığımızda ciddi bir masraf çıkıyor olmalı. Özkan'a bu sergi için ne kadar bütçe ayırdıklarını soruyorum. "1.5 milyon euro'yu gözden çıkardık" yanıtını veriyor. "Ama bu sergi için değer. Da Vinci'nin interaktif icatları öğrenciler için birer ders niteliği taşıyor. Bunu Anadolu'daki öğrencilerin ayağına kadar götürebildiğimiz için mutluyuz" diye sözlerine devam ediyor.

Burcu Aldinç / SABAH


Geri Dön