30 / 04 / 2024

Metro Group Türkiye'de büyümeye devam ediyor!

Metro Group Türkiye'de büyümeye devam ediyor!

Merkezi Almanya’da bulunan ve dünyanın en önde gelen perakende şirketlerinden Metro Group’un Türkiye’de büyümeye devam edeceği bildirildi.



Metro Group şirketlerinden Asset Management Emlak Yönetim A.Ş. Genel Müdürü Horst Schneider, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Metro Group’un faaliyet gösterdiği ülkeler içinde Türkiye’nin üst sıralarda olduğunu söyledi.
        
Dünyanın en büyük ve en uluslararası perakende şirketlerinden olan Metro Group’un yatırımlarıyla Türkiye’ye verdiği önemi ortaya koyduğunu kaydeden Horst Schneider, "Metro Group şu anda çok sayıda ülkede faaliyet gösteriyor ve Türkiye bu ülkeler içinde üst sıralarda bulunuyor" dedi.
        
Horst Schneider, Türkiye’nin yatırım yapılabilirliği yüksek ülkelerden biri olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
        
"Metro Group Türkiye’de sürekli yatırımlar yapıyor. Metro Group Türkiye’de daha da büyümeyi hedefliyor. Türkiye’de 4 adet Metro toptancı market açılacak. Sonrasında başka açılışlar da olacak. Media Markt ve Real gibi açılışlar olacak. Metro Group’un yeni yatırımlarla Türkiye’de daha da büyüyecek."
        
Türkiye’nin global ekonomik kriz sürecinde sergilediği pozitif gelişmeyi sürdüreceğine inandığını kaydeden Horst Schneider, "Türkiye büyüme hedefini gerçekleştirirse Metro Group’un faaliyet gösterdiği ülkeler arasında en yukarlarda bir yerde olacak" diye konuştu.
        
-700 MİLYON AVRONUN ÜZERİNDE YATIRIM-
        
AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, 1990 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet gösteren Metro Group Türkiye’nin 2009 yılı cirosu 1,327 milyar avro oldu. Group Türkiye’den yıllık 600 milyon avroluk ihracat gerçekleştiriyor. 2009 yılı sonu itibarıyla Metro Group’un Türkiye’de 7 binin üzerinde tam zamanlı çalışanı bulunuyor. Metro Group’un günümüze kadar Türkiye’ye gerçekleştirdiği yatırımın tutarı 700 milyon avronun üzerinde.
        
Metro Group’un Türkiye’de Metro Toptancı Market, Real Hipermarketleri, Media Markt ve Saturn adlı şirketleri var. Aynı zamanda Metro Group bünyesinde M1 Meydan Merter ve M1 Meydan Ümraniye’nın yanı sıra Adana, Gaziantep, Konya ve Kartal’daki M1 alışveriş merkezleri bulunuyor.
        
Metro Group, hizmet şirketi olan Asset Management Emlak Yönetim Şirketi ile de ulusal ve uluslararası düzeyde perakende sektörünün modernizasyonu ve gelişmesi üzerinde çalışıyor.
        
Metro Group, Türkiye’deki faaliyetlerini ticari mağazaları ve emlak yönetim şirketinin yanı sıra Metro Group Lojistik ve Metro Group İletişim ve Enformasyon şirketleriyle yürütüyor.
A.A

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

Metro Group'tan büyümek için yatırım atağı

Asset Management Emlak Yönetim A.Ş. Genel Müdürü Horst Schneider, "Metro Group yeni yatırımlarla Türkiye'de daha da büyüyecek" dedi

Merkezi Almanya'da bulunan ve dünyanın en önde gelen perakende şirketlerinden Metro Group'un Türkiye'de büyümeye devam edeceği bildirildi. Metro Group şirketlerinden Asset Management Emlak Yönetim A.Ş. Genel Müdürü Horst Schneider, Metro Group'un faaliyet gösterdiği ülkeler içinde Türkiye'nin üst sıralarda olduğunu söyledi. Schneider, 'Metro Group şu anda çok sayıda ülkede faaliyet gösteriyor ve Türkiye bu ülkeler içinde üst sıralarda bulunuyor' dedi.
Yeni Şafak

Haberin devamı için tıklayınız

Geri Dön