29 / 04 / 2024

Metro Turizm'in patronu Galip Öztürk GSD'ye ortak oldu!

Metro Turizm'in patronu Galip Öztürk GSD'ye ortak oldu!

Galip Öztürk, GSD Holding'in büyük ortağı oldu



Borsada şirket ele geçirmekle tanınan Metro Turizm'in patronu Öztürk, son 1 haftada yüzde 12'sini aldığı GSD Holding'in büyük ortağı oldu. GSD'nin Başkanı Yılmaz'ın şirketteki payı ise yüzde 10.74

İMKB'de Van Et, Atlas ve Avrasya Yatırım Ortaklığı'nda yaptığı take over (borsadan hisse alarak şirket yönetimini ele geçirme) işlemleriyle tanınan Metro Turizm'in sahibi Galip Öztürk, sürpriz bir çıkışla Turgut Yılmaz'ın ana ortağı olduğu GSD Holding'in en büyük hissedarı oldu. Öztürk'ün şirketi Avrasya Factoring, son bir haftada yaptığı alımlarla çok ortaklı GSD Holding'in yüzde 12'sini satın alarak, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın kardeşi Turgut Yılmaz'ın sahibi olduğu yüzde 10.74'lük hisseden daha büyük bir payı elde etti. Sürpriz hisse alımı Avrasya Factoring'den İMKB'ye yapılan açıklamayla bildirilirken 23 Ekim'den bu yana iki parti halinde GSD Holding'in hisselerinin yüzde 12'sinin 28 milyon 474 bin lira karşılığında borsadan satın alındığı kaydedildi. GSD Holding Tekstilbank hisselerinin yüzde 75.5'inin de sahip olduğu için, bu şirketin yönetiminde söz sahibi olmak bankanın kontrolü açısından da önem taşıyor.

İKİ PARTİ HALİNDE ALDI

Metro Grup'un patronu Galip Öztürk, GSD hisselerinde ilk büyük alımını 23 Ekim tarihinde yaptı. Öztürk'ün sahibi olduğu Avrasya Factoring'den borsaya yapılan açıklamada 23 Ekim tarihinde 0.83-0.92 fiyat aralığında 19.7 milyon adet GSD hissesi alındığı belirtildi. 17.3 milyon liralık toplam işlem miktarıyla şirkette daha önce yüzde 0.8 olan pay da yüzde 8.71'e yükseldi. Avrasya Factoring bu işlemden 4 gün sonra 27 Ekim tarihinde 1.01-1.06 fiyat aralığından 10.7 milyon adet GSD Holding hissesini toplam 11.1 milyon dolara aldığını açıkladı. Öztürk'ün şirketi Avrusya Holding 4 gün arayla yaptığı iki parti alımlarla çok ortaklı GSD Holding'in yüzde 12 ile en büyük ortağı haline geldi. GSD Holding hisselerinde de mart ayından bu yana ralli yaşanıyor. GSD Holding hisseleri 11 Mart-27 Ekim arasında yüzde 271 yükseldi. Hisseler dün yüzde 6.93 düşerek 0.94'e geriledi.

VAKIF GYO'DA DA PAYI ARTTI

Galip Öztürk, son dönemde sadece GSD Holding hisseleri değil, Vakıf GYO hisselerinde de alım yaptı. 15 Ekim tarihinde Avrasya Factoring, borsadan 11.3 milyon adet hissesini toplam 6.6 milyon liraya aldığı Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nda da payını yüzde 11.19'a çıkardı. Yüzde 45'i halka açık olan Vakıf GYO'da Vakıflar Bankası yüzde 27.63 ve  TOKİ  yüzde 14'le en büyük ortak konumunda. Öztürk'ün şirketi Avrasya da son aldığı hisselerde Vakıf GYO'da da en büyük üçüncü ortak oldu.

Öztürk, Van Et'i borsada ele geçirdi

Galip Öztürk, 1965 yılında Samsun'un Çarşamba ilçesinde doğdu. Çalışma hayatına erken yaşta atılan Öztürk, 1992 yılında Metro Turizm'i kurdu. Türkiye Otobüsçüler Federasyonu'nun (TOFED) kurucu başkanı da olan Öztürk, İstanbul Otogar'ını halka açmak için SPK'ya başvurmuş ancak izin çıkmamıştı. Öztürk, borsada hisse toplayarak Avrasya ve Atlas Yatırım Ortaklığı'nı aldı. Yine borsada topladığı hisselerle 2005 yılında Van Et'i Metro Grubu bünyesine kattı.
Yener YALÇIN/Star


Geri Dön