30 / 04 / 2024

Metro ve Ankaray'da cep telefonu iletişiminin sağlanması için düğmeye basıldı!

Metro ve Ankaray'da cep telefonu iletişiminin sağlanması için düğmeye basıldı!

İzmir Metrosu 'nda cep telefonlarının çalışmaması kentin gündemi olmaya devam ederken Ankara Büyükşehir Belediyesi metro ve Ankaray istasyonlarında cep telefonu iletişiminin sağlanması için düğmeye bastı




İzmir Metrosu'nda cep telefonlarının çalışmaması kentin gündemi olmaya devam ederken  Ankara  Büyükşehir Belediyesi metro ve Ankaray istasyonlarında cep telefonu iletişiminin sağlanması için düğmeye bastı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Meclisi'nin son oturumunda Metro ve Ankaray'da kesintisiz iletişim sağlanması için sistem kurulması kararı alındı. 


Gökçek düğmeye bastı

İzmir Metrosu Çankaya İstasyonu'nda geçtiğimiz günlerde meydana gelen olayda Osman Cerit (64) metro merpeninde düşerek yaralanmıştı. Yolcular durumu bildirmek için 112'yi aramak istemesine rağmen cep telefonları çekmemişti. Cep telefonları İstanbul ve Ankara'da kısmen, Bursa'da ise sorunsuz bir şekilde çekerken İzmir'de iletişimin kesilmesine vatandaşlar tepki göstermişti. 

İzmir'de metro hattında bu gelişmeler yaşanırken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Metrosu ve Ankaray'da cep telefonu sinyallerinin çekmediği yönünde vatandaşlardan gelen şikayetlere duyarsız kalmadı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Meclisi'nin son oturumunda Metro ve Ankaray'da kesintisiz iletişimin sağlanması için İndoor istasyon için sistem kurulması kararı alındı. Alınan karara göre; metro ve Ankaray olmak üzere diğer metro hatlarındaki istasyonlarda da indoor istasyon içi iletişim sisteminin kurulacağı ve bu sistemin 10 yıl kiraya verileceği öğrenildi. 



Yeni Asır


Geri Dön