02 / 10 / 2024

Metrocity rezidans dairelerine kumar baskını yapıldı!

Metrocity rezidans dairelerine kumar baskını yapıldı!

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Şişli ve Beşiktaş'ta düzenlediği operasyonda, Kıbrıs ve birçok ülkede kumarhaneleri olduğu iddia edilen "Avi" lakaplı İsrail vatandaşı Avraham




İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Şişli ve Beşiktaş'ta düzenlediği operasyonda, Kıbrıs ve birçok ülkede kumarhaneleri olduğu iddia edilen "Avi" lakaplı İsrail vatandaşı Avraham Tikva'ya ait 5 ayrı gizli kumarhane ortaya çıkarıldı. Tikva, kaldığı rezidansta yakalandı. İstanbul Organize Şube Müdürlüğü ekipleri, birçok ülkede kumarhaneler kralı olarak bilinen "Avi" takma isimli İsrail vatandaşı Avraham Tikva'nın İstanbul'da da gizli kumarhaneler işlettiği istihbaratını alarak teknik ve fiziki takibe başladı.

GÜNDE 10 MİLYON LİRA YURTDIŞINA Şebekenin
Şişli ve Beşiktaş'ta 5 ayrı gizli kumarhane işlettiği belirlendi ve eş zamanlı operasyon için düğmeye basıldı. Kumar oynayan çoğunluğu kadın 22 kişi ile kumar organizasyonunda görevli 6 Türk, suç üstü yakalanarak gözaltına alındı. Hafızası olmayan "Tin Client" bilgisayarlar üzerinden kumar oynatılan 82 bilgisayar ile pos cihazına el konuldu. Operasyonda, birçok ülkede kumarhaneler kralı olarak bilinen Avraham Tikva, kaldığı Metrocity'deki rezidans dairesinde yakalandı. Uluslararası kumarhane şebekesinin 5 ayrı kumarhaneden günde yaklaşık 10 milyon TL parayı yurtdışına gönderdikleri iddia edildi. Tikva'nın yurtdışındaki kumarhaneleriyle ilişkili olan Türkiye'den bazı ünlü kişilerin de tanık olarak ifadelerine başvurulacağı öğrenildi. İsrail uyruklu olan Avraham Tikva'nın, önceki yıllarda Türkiye'de kumar oynatmak suçlamasıyla işlem gördüğü, Kıbrıs başta olmak üzere birçok ülkede büyük kumarhane işleten organizasyonların lideri olduğu öğrenildi.
Sabah/Ufuk KÖROĞLU

Basında yer alan diğer haberler:

Tapusuna kumar

Paravan şirketin kumarhanesinde ibretlik manzara... Kumarbazların son koz olarak evin tapusunu masaya sürdüğü ortaya çıktı.

İstanbul Ataşehir'de bir güvenlik şirketinin ofisinde kumar oynatıldığı ihbarı üzerine teknik ve fiziki takip başlatıldı. 24 saata süreyle güvenlik kameraları tarafından çevresi gözetlenen binaya girip çıkanlar tek tek tespit edildi. İhbarın gerçek olduğu belirlenince de önce gece operasyon startı verildi.

Polis, Örnek Mahallesi 35'inci Cadde'deki binaya lüks otomobillerle gelen oyuncuların girişini gece yarısına kadar bekledi. Sonra harekete geçti. Binaya baskın yapan ekipler, 4'ü kadın toplam 45 kişiyi gözaltına aldı. 

GECEKONDU TAPUSU MASADA 

Yapılan aramada ibret verici görüntülerle karşılaşıldı. Oyun kağıtları, pullar ve borçalacak notlarının işlendiği defterin yanı sıra çok sayıda ev ve işyerinin tapusu masadaydı. Bazılarının da gecekondular için yıllar önce verilen Tapu Tahsis Belgesi'ni kumar masasında bıraktığı görüldü. Parası bitenlerin borçlandırıldığı, bazı kumarbazların ise gayri menkullerinin tapusu ile oyuna oturduğu belirlendi. 

BARON REZİDANSTA YAKALANDI

Birçok ülkede 'Kumarhaneler Kralı' olarak tanınan 'Avi' takma adlı İsrail vatandaşı Abraham Tikva'nın İstanbul'daki 5 gizli kumarhanesi deşifre edildi. 'Avi', ikamet ettiği rezidansta yakalandı. Beşiktaş ve Şişli'de çoğunluğu kadın 28 kişi yakalandı. Hafızası bulunmayan "Tin Client" bilgisayarlar üzerinden kumar oynatılan 82 cihaz ile pos makinelerine el konuldu. Şebekenin günde 10 milyon TL parayı yurt dışına aktardığı iddia edildi. Tikva, hakkında daha önce de kumar oynatmak suçundan işlem yapılmıştı. 
Takvim/Ali Şahin


Geri Dön