30 / 04 / 2024

Metro'nun kendi markalı yumurtaları kafessiz olacak!

Metro'nun kendi markalı yumurtaları kafessiz olacak!

Tüketicilere sağlıklı ve güvenli hayvansal gıdaları, doğaya ve hayvan haklarını koruyarak sunmayı misyon edinen Metro Türkiye, hayvan refahı yaklaşımı doğrultusunda standartların ötesinde uygulamalar geliştirme kararı aldı.



Türkiye’de kafessiz yumurta standardını kabul eden ilk ve tek perakende şirketi Metro Türkiye, 2017'de çalışmalarına başlamış ve ilk defa 2019'da kendi markaları altında kafessiz yumurtaları raflarına getirmişti. Bu yıl itibarıyla  Metro Chef markalı yumurtalarının yüzde 71’ini, tedarikçi markalı yumurtaların ise yüzde 15’ini kafessiz sistemlerden elde ettiklerini belirten Metro Türkiye, 2023 yılı sonuna kadar ise kendi markalı yumurtalarının tamamının kafessiz olmasını hedefliyor.

 
30 yılı aşkın bir süredir tüm çalışmalarını sürdürülebilirlik misyonuyla yürütmeyi planlayan Metro Türkiye, tüketicilere sağlıklı ve güvenli hayvansal gıdaları, hayvan refahını gözeterek sunuyor. Bu doğrultuda, yumurtanın besleyici değerine dikkat çekmek ve insan beslenmesindeki öneminin anlaşılması amacıyla her sene ekim ayının ikinci cuma günü kutlanan Dünya Yumurta Günü’nde Metro Türkiye, kafessiz yumurtanın önemine bir kez daha dikkat çekiyor.  


Geri Dön