21 / 05 / 2024

Metro'nun kendi markalı yumurtaları kafessiz olacak!

Metro'nun kendi markalı yumurtaları kafessiz olacak!

Tüketicilere sağlıklı ve güvenli hayvansal gıdaları, doğaya ve hayvan haklarını koruyarak sunmayı misyon edinen Metro Türkiye, hayvan refahı yaklaşımı doğrultusunda standartların ötesinde uygulamalar geliştirme kararı aldı.



Metro nun kendi markalı yumurtaları kafessiz olacak!

KAFESSİZ YUMURTA STANDARDINI KABUL EDEN İLK PERAKENDE ŞİRKETİ

Kafes sisteminde tavukların dar bölgede kaynaklanan hareketsizlikleri ve gerilimlerinin hem sağlıklarını hem de yumurtaların kalitesini olumsuz etkilediğini ifade eden Metro Türkiye CEO’su Sinem Türüng; "2017 yılından itibaren tüm tedarikçilerimizi kafessiz yumurta üretim modeli ve hayvan refahı konularında eğitmeye ve denetlemeye başladık" dedi ve şöyle devam etti: 2022 yılı itibarıyla Metro Chef markalı yumurtalarının yüzde 71’ini, tedarikçi markalı yumurtaların ise yüzde 15’ini kafessiz sistemlerden tedarik ediyoruz. Türkiye’de kafessiz yumurta standardını kabul eden ilk ve tek perakende şirketiyiz. 2023 yılı sonuna kadar raflarımızdaki kendi markalı tüm yumurtalarımızın kafessiz olmasını taahhüt ediyoruz." 

Türk Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi ve Kafessiz Türkiye Girişimi Akademik Danışmanı Dr. Engin Arıkan ise konuya yönelik olarak şu açıklamada bulundu: "Metro Türkiye mağazalarının kafessiz sistem dönüşümü Türkiye’de hayata geçen en önemli hayvan refahı reformu. Kafes sisteminde hayvanlar neredeyse hiçbir doğal davranışı sergileyemez iken, kafessiz sistem pek çok açıdan hayvan refahını kayda değer bir şekilde yükseltiyor. "

Hayvan refahının önemine dikkat çeken Arıkan "Metro Türkiye mağazalarının hizmet sektöründeki diğer firmalara tedarik ve kalite konusunda verdiği güven, bu dönüşümün yaygınlaşmasına imkan vermiş oldu. Yurt dışında olduğu gibi ülkemizde de bu konuda gereken adımların atılacağına ve hayvan refahının sağlanacağına inanıyorum" dedi.

Metro nun kendi markalı yumurtaları kafessiz olacak!

PROTEİN TALABİ TÜM DÜNYADA ARTIYOR

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) raporuna göre; dünyada bir milyar insan yetersiz besleniyor, önümüzdeki 40 sene içinde hayvansal protein talebini karşılamak için üretimin yüzde 75 oranında büyümesi gerekiyor. Çoğalan nüfusun nitelikli gıdaya ulaşımını kolaylaştırmak ve sağlıklı beslenme bilincinin yerleşmesini sağlamak için 30 sene aşkın süredir çalışmalarını sürdüren Metro Türkiye, sorumlu tarımı, izlenebilirliği, hayvan refahını, bilinçli kaynak tüketimini ve sürdürülebilirliği tüm satın alma süreçlerine entegre ediyor. 


Geri Dön