Ekonomi

MetroPOLL’ün anketi gündeme bomba gibi düştü! İşte çok konuşulan çarpıcı enflasyon rakamları!

Araştırma şirketi MetroPOLL yaptığı anketle gündeme bomba gibi düştü. Anketten çıkan çarpıcı sonuç kamuoyunda en fazla konuşulan konular arasında yer aldı. İşte dikkat çeken O anketin sonuçları… TÜFE yıllık yüzde 64,27, aylık yüzde 1,18 oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), aralık ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verisini açıkladı. TÜFE yıllık yüzde 64,27, aylık yüzde 1,18 oldu. TÜFE'deki değişim 2022 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 1,18, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 64,27 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 72,31 olarak duyuruldu. Veriler dokuz ayın en düşük seviyesi olarak dikkat çekti. Bu rakam, son dokuz ayın en düşük seviyesi olarak kaydedilmiş oldu.

Araştırma şirketi MetroPOLL'ün son anketinden çıkan çarpıcı sonuç dikkat çekti. Hayat pahalılığı ve zamlar nedeniyle halkın hissettiği enflasyonun yüzde 170 ve üzeri çıkması gündemi sarstı. Türkiye İstatistik Kurumu’nun aralık ayına ilişkin enflasyon hesaplaması sonrası gelen tepkiler anket sonucuyla dikkat çekti.

Araştırma şirketi MetroPOLL yaptığı anketle gündeme bomba gibi düştü. Anketten çıkan çarpıcı sonuç kamuoyunda en fazla konuşulan konular arasında yer aldı…

Araştırma şirketi MetroPOLL yaptığı anketle gündeme bomba gibi düştü. Anketten çıkan çarpıcı sonuç kamuoyunda en fazla konuşulan konular arasında yer aldı. Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) verilerine göre ise, enflasyon aralık ayında yüzde 5,18 arttı. Yıllık enflasyondaki artış ise yüzde 137,55 olarak bildirildi.

HALKIN HİSSETTİĞİ ENFLASYON: YÜZDE 170

Karar’da yer alan habere göre, verileriyle TÜİK'e muhalefetten ve ekonomistlerden tepkiler gelirken, MetroPOLL Araştırma Şirketi'nin enflasyon anketi çarpıcı gerçeği ortaya koydu. Metropoll Araştırma’nın “2022 yılında enflasyon yüzde kaç oldu?” sorusuna yüzde 170 ve üzeri diyen kişilerin oranı yüzde 47,5 olarak görüldü.

Yüzde 84 diyenlerin diyenler yüzde 24,2; yüzde 170 diyenler 18,8; fikrim yok diyenlerin oranı da yüzde 9,5 olarak tespit edildi. Araştırma künyesi şöyle: Türkiye’nin Nabzı Aralık ayı araştırması; Türkiye genelinde NUTS2 sistemine göre 26 bölgeyi esas alan 28 ilde tabakalı örnekleme ve ağırlıklandırma yöntemi ile 13 Aralık-18 Aralık 2022 tarihleri arasında toplam 2 bin 77 kişi ile yapıldı. Araştırma; 0,95 güven sınırları içinde +- 2,11 hata payı ile CATI yöntemiyle gerçekleştirildi.

TÜİK aralık ayı güven endekslerini açıkladı! İşte puanı artan ve azalan sektörler!

TÜİK Ekonomik Güven Endeksi Kasım 2022 verilerini açıkladı!