04 / 05 / 2024

Mevduat faizi ile politika faizi arasındaki makas iyice açıldı! Mevduat faizleri yüzde 50’ye kadar tırmanabilir!

Mevduat faizi ile politika faizi arasındaki makas iyice açıldı! Mevduat faizleri yüzde 50’ye kadar tırmanabilir!

Merkez Bankası düşük faiz politikasına devam etse de piyasa faizleri yüzde 40’lara kadar yükseldi. Yüksek montanlı TL mevduata verilen faiz oranı yüzde 40’lara kadar çıkarken, kredi faizleri ise yüzde 34 civarında. Böyle giderse KKM hesaplarında da faizin yüzde 50’ye kadar yükselmesi bekleniyor.



Merkez Bankası enflasyonla mücadele kapsamında düşük faiz politikasına devam ederken, piyasa faizleri ile politika faizleri arasındaki makas da giderek açılıyor. Merkez Bankası’nın 25 Mayıs Perşembe günü gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu toplantısında faizleri yüzde 8,5’da sabit bırakması beklenirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan düşük faiz politikasından taviz vermeyeceklerinin bir kez daha altını çizdi.

Mevduat faizi ile politika faizi arasındaki makas iyice açıldı! Mevduat faizleri yüzde 50’ye kadar tırmanabilir!

Erdoğan, önceki gün Cnn International'a yaptığı açıklamalarda, bir soru üzerine, ekonomi politikalarında değişiklik olmayacağını belirterek faizi düşürmeye devam edeceklerini söyledi. 

Sözcü Gazetesi’nin haberinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, enflasyona ve Türk Lirası'nın önlenemez değer kaybına rağmen 28 Mayıs sonrası aynı politikalarla devam edeceği verdiğine vurgu yapılarak,  ekonomiyi uçuruma sürükleyen politikalardan vazgeçmeyeceğini bir kez daha söylemiş olduğu yorumuna yer verildi.

Daha önceki faiz politikasına ilişkin açıklamalarında, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nas'a bağlı olarak faiz indirimleri yapıldığını kaydetmişti. Haberde, hükümetin ‘nas' kabul ettiği Merkez Bankası yüzde 8.50 olan politika faizine rağmen vatandaş bankadan ortalama yüzde 34 faizle kredi kullanıp, yüzde 40 faiz oranı ile mevduatını bankaya yatırdığı belirtildi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön