01 / 05 / 2024

Mevlüt Oral: Konut alırken reklamlara aldanmayın!

Mevlüt Oral: Konut alırken reklamlara aldanmayın!

Mevlüt Oral "Bu anlamda, inşaatı devam eden evlere girmek, tehlikeli. Müteahhidini tanımıyorsanız, güvenmiyorsanız. tehlikeli. İnsanlara maket üzerinde gösterilen yerler satılıyor. Buradan söylüyorum, reklamlara aldanmayın" diye konuştu.




DEĞERLİ ARAZİLERİ TAKİP EDİYORLAR


 Vatandaşların "arazi uyanıklarına" karşı da dikkatli olmaları gerektiğini altını çizen Oral, bunun örneklerini çokça yaşadıklarını söyledi. Oral, açıklamasının devamında. "Samsun'da arazilerin değerini takip eden bazı şahıslar var. İmkanları olmayanların arazileri yok pahasına gitti. Yüzdeye vurursak, Samsun'daki yeni konut alanlarındaki arazilerin yüzde 80'i yok pahasına gitti. Vatandaşlarımız, bu kişilere karşı da dikkatli olsunlar" ifadelerini kullandı. 


 Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, Samsun'da imara açılan bölgeleri takip edip. arazileri değerinin altında satın alan bazı 'uyanıklar' olduğunu söyledi. Oral, arazi sahiplerini uyararak. "Atakum'un, Duruşehir'in yüzde 80'i bunlar yüzünden yok pahasına gitti" dedi Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Mevliit Oral. Samsun'daki emlak sektörüne yönelik açıklamalarda bulundu. Samsun'un Atakum ve Duruşehir bölgelerinde yoğun bir konutlaşma yaşadığını söyleyen Oral, bu inşaat patlamasının asıl nedeninin "müteahhitler" olduğunu söyledi. 


İŞADAMI BATARSA 3 YIL SONRA ORTAYA ÇIKAR


 Oral. "Atakum'da bir inşaat patlaması. konut patlaması var. Ancak buradaki. talep patlaması değil, inşaat sektöründe olanların ayakta durabilmeleri için yaptıkları bir şey. Aslında olan, sıkıntı yaşayan müteahhitlerin mücadelesidir. Müteahhitlerin durumları iyi değil. Vatandaş bina konusunda bir işe giriyor ama girdikten sonra çıkması çok zor. Bir iş adamı batmaya kalkarsa, bu 3 sene sonra meydana çıkar. O yüzden vatandaşlarımız dikkatli olmalı" dedi. 


VATANDAŞA MAKET SATIYORLAR EV DEĞİL 


Vatandaşların ev alırken iyi bir şelikde araştırma yapmaları gerektiğinin altını çizen Oral "Ben emlakçılık yaptığım dönemde inşaatın yüzde 999'u bitmişse müşteriyi yönlendiriyorum. Bir aya bitecek, 10 güne bitecek derse eğer mütteahhit ben de müşteriye onu söylüyorum. Çünkü siz bana komisyon ödüyorsunuz, eğer inşaat bitmezse muhattap biziz. Bu anlamda da sıkıntıyı biz yaşıyoruz. Bu anlamda inşaatı decvam eden evlere girmek tehlikeli. Mütteahiti tanımıyorsanız, güvenmiyorsanız tehlikeli. İnsanlara maket üzerinde gösterişen yerle satılıyor. Buradan söylüyorum, reklamlara aldanmayın!" 


Değerli arazileri takip edip, vatandaşın elinden yok pahasına alıyorlar .Doğru şekilde araştırma yapmaları gerektiğinin altını çizen Oral, "Ben. emlakçilik yaptığım dönemde inşaatın yüzde 99'u bitmemişse müşteriyi yönlendiriyorum. Bir aya bitecek. 10 güne bitecek derse eğer müteahhit ben de müşteriye onu söylüyorum. Çünkü siz bana komisyon ödüyorsunuz, eğer inşaat bitmez ise muhatap biziz. Bu anlamda da sıkıntıyı biz yaşıyoruz. Bu anlamda, inşaatı devam eden evlere girmek, tehlikeli. Müteahhidini tanımıyorsanız, güvenmiyorsanız. tehlikeli. İnsanlara maket üzerinde gösterilen yerler satılıyor. Buradan söylüyorum, reklamlara aldanmayın" diye konuştu. 


Gazete Gerçek 


Geri Dön