29 / 04 / 2024

Mevlüt Oral: Konut ve araziye yatırım kazandırır!

Mevlüt Oral: Konut ve araziye yatırım kazandırır!

Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası (SATEM) Başkanı Mevlüt Oral, parası bulunan konut ve araziye yatırım yapması gerektiğini söyledi.



Konut kredi faizlerini yüzde 0,99 seviyesine çeken devlet bankalarının aksine özel bankalar kredi oranını düşürmediğini ifade eden Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası (SATEM) Başkanı Mevlüt Oral, "Konut kredi oranlarını düşürülmesine rağmen sektörde beklenen canlılık yaşanmış değil. Parası olan vatandaş parasını konut veya arazi yatırımı yerine yüksek faiz verdiği için parasını faizde değerlendirmekte" açıklamasında bulundu.

Samsun Etik Haber'de yer alan habere göre; ülkede bulunan ekonomik gidişin her an yaşanabilecek bir devalüasyon tehlikesi oluşturduğunu söyleyen Oral, "Parası olan vatandaşımız parasını faizde değerlendirmekte ama her an yaşanabilecek bir devalüasyon sonucu elindeki paranın bir değeri kalmayacaktır. Parası olan vatandaşın parasını konut veya arazi yatırımda değerlendirmesinin akılca bir yatırım olacağını bilmeleri gerekmekte" ifadelerini kullandı.
 


Geri Dön