16 / 05 / 2024

Mevlüt Tezel: Dolmabahçe yıkılırsa Reha Muhtar yaptırır!

Mevlüt Tezel: Dolmabahçe yıkılırsa Reha Muhtar yaptırır!

Mevlüt Tezel: 'İnönü Stadı yıkılsın ama Hyde Park olsun' başlıklı yazım 18 Ekim 2010 tarihinde yayınlandığında, bazı okurlarım beni Beşiktaş düşmanı ilan etmişti. 'İnönü Stadı Beşiktaş'ın, istediklerini yaparlar...'



'İnönü Stadı yıkılsın ama Hyde Park olsun' başlıklı yazım 18 Ekim 2010 tarihinde yayınlandığında, bazı okurlarım beni Beşiktaş düşmanı ilan etmişti. 'İnönü Stadı Beşiktaş'ın, istediklerini yaparlar...', 'çok çevreciysen önce Gökkafes ve Swissotel'den bahset' başlıklı e-posta'lar almıştım.
Sanırım şimdi de Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, fanatizmin ve düz mantığın doğruların önüne geçmesinden şikayetçidir.
Örneğin koyu Beşiktaşlı Reha Muhtar, 'Bakan Bey gökdelenlerin durmasına kullanmadığı gücünü, Beşiktaş'ın tarihi stadını kaldırarak kullanacak öyle mi..
Eğer 'rant'sa gökdelenler ranttır...
Bir kulübün tarihi stadı değil' diye yazmış. 'Beşiktaş'ın mabedinin elinden alınmasını tarih affetmez... çarşı hiç affetmez' satırlarında ise romantik tehditler savurmuş.
Reha Muhtar, yazısında, oraya statla beraber otel, alışveriş merkezi ve devasa bir otoparkın yapılacağından neden bahsetmedi acaba

OTEL RANT DEĞİL Mİ
Vakti zamanında bir hata yapılmış, Dolmabahçe Sarayı'nın dibine kondurmuşlar o stadı. şžimdi o stadı büyütüp ekstradan otel ve alışveriş merkezi yapmak rant değil de nedir
Ayrıca oraya alışveriş merkezi yapılırsa, Muhtar'ın 'sevgiliyle buluşma'ya benzettiği Kazan'a, Ahtapot'a kimse gitmez. Herkes alışveriş merkezinde hamburger yer.
Asıl yanlış ise Gökkafes ve Swissotel gibi tarihi hataları örnek gösterip aynı hataların tekrarlanmasını istemek. 'Zararın neresinden dönülürse krdır' diye bir laf var, hatırlatırım!
Ayrıca, Gökkafes ve Swissotel'e bir de otel+alışveriş merkezi+daha büyük bir stat eklenirse, dolgu alanın üzerinde bulunan Dolmabahçe Sarayı'nın denize gömülme tehlikesi daha da artar.
Hem Günay; Gökkafes ve Swissotel yıkılmasın demiyor ki Bakın ne diyor: 'Gökkafes'in faturasını da bana çıkartmayın lütfen. Bakanlığımın maddi gücü yetse, hepsini kamulaştırır, yıkarım. Gökkafes'i...
Swissotel'i...'
Evet, o iki ucubeyi yıkmak daha zor ama İnönü Stadı'nın bulunduğu yer, yeşil alan ve kültür vahasına dönüştürülürse gerisi gelir. İki ucubenin yıkılması için ilk adım atılır!
Bir de Muhtar, 'Teknoloji gelişti, stat saraya zarar verilmeyecek şekilde inşa edilir' demeye getiriyor.
Evet, gelişti ama Dolmabahçe Sarayı'nı riske atma lüksümüz var mı

ASLANTEPE PAYLAşžILSIN
Bakın Japonlar'ın 'Dünya yıkılsa bir şey olmaz' dedikleri nükleer santraller zarar gördü!
Beşiktaş taraftarının da modern bir statta insan gibi maç izlemek en doğal hakkı ama eğer yeni bir stat yapılacaksa, bunun yeri Dolmabahçe olmamalı.
Aslında aklın yolu bir... Aynı şehrin takımları Milan-Inter, Roma-Lazio, Juventus-Torino, Bayern München-
1860 München aynı statlarda maçlarını oynuyorlar. Milan, Bayern München gibi dünya devleri statlarını paylaşıyorsa, Türk Telekom Arena'yı Galatasaray ve Beşiktaş neden birlikte kullanmasın Hem bu işten Galatasaray 'kira' parası kazanır.
Devlet de İnönü Stadı'nın maddi karşılığını Beşiktaş'a öder. Beşiktaş da iflas etmekten kurtulur!
Sabah/Mevlüt Tezel


Geri Dön