29 / 04 / 2024

Mezar yerlerinin ücretsiz olması için kanun teklifi verildi!

Mezar yerlerinin ücretsiz olması için kanun teklifi verildi!

Mezar yerlerinin ücretsiz olması için 5393 Sayılı Belediye Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi..



03 Temmuz 2005 Tarihli ve 5393 Sayılı Belediye Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi. Teklif ile mezar yerlerinin ücretsiz hale getirilmesi öngörülüyor. 

Kanunda yapılacak değişiklikle mezar yerlerinin ücretsiz olması ve yoksul halkın insan onuruna ve insan haklarına yaraşır şekilde defnedilmesi ile zengin-fakir ayrımı yapılmaksızın gelir eşitsizliğinin ölmüş vatandaşa va ailelerine yansıtılmaması amaçlanıyor.

Bu kapsamda kanunda yapılacak değişiklik maddesi ise şu şekilde:

MADDE 1- 3 Temmuz 2005 Tarihli ve 5393 Sayılı Belediye Kanunu Altıncı Kısım Birinci Bölüm Madde 79'da "Belediye Tasarrufundaki Yerler" daire 79. maddesinin 1. fıkrası şu şekilde değiştirilmiştir:

"Diğer kanunlarla getirilen hükümler saklı kalmak üzere, mezarlıklar ile belediye sınırları içinde bulunan ve sahipsiz arazi niteliğinde olan seyrangah, harman yeri, koruluk, dinlenme yerleri, meydanlar, bataklık, çöp döküm sahaları, yıkılmış kale ve kulelerin arsaları ve enkazı ve benzeri yerler belediyenin tasarrufundadır ve ücretsizdir."

Kanun teklifinin tam metni için tıklayın


Geri Dön