28 / 07 / 2024

MHP 'Sevgi Köyü' için yeniden önerge verdi

MHP 'Sevgi Köyü' için yeniden önerge verdi

Aksu İlçe Belediyesi'nin bazı üyelerinin Sevgi Köyü'ne ait planları reddetmesi üzerine Aksu Belediye Meclisi MHP grubu, konunun yeniden görüşülmesi için önerge verdi


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Antalya'nın Aksu İlçe Belediyesi'nin bazı üyelerinin Valilikçe madde bağımlısı çocuk ve gençlerin  rehabilitasyonuna yönelik kurulan Sevgi Köyü'ne ait planları reddetmesi üzerine, Aksu Belediye Meclisi MHP grubu, konunun Büyükşehir Belediye  Meclisi'nde yeniden görüşülmesi için önerge verdi.

Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, Aksu'da bulunan Sevgi Köyü'ne ait 1/1000'lik planların reddedildiği kararın, kendisinin yurt dışında bulunduğu sırada toplanan meclis tarafından alındığını belirtti.

Bu planın AK Parti grubunun tamamı, MHP'den bir ve CHP'den iki meclis üyesinin oylarıyla reddedildiğini kaydeden Yıldırım, planın reddedilmesinin hem kendisini hem de diğer MHP'li üyeleri üzdüğünü belirtti.

Yıldırım, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Bu alana rant gözüyle bakılması, ne şahsımın, ne MHP'li meclis üyesi arkadaşlarımın, ne de temsil ettiğim MHP'nin siyasi misyonuyla asla ve asla bağdaştırılamaz. Bugüne kadar her türlü siyasi  parti için kullanılan ve vatandaşlarımız tarafından örnekleri görülen rant kelimesinin bugüne kadar lügatımızda yeri olmadığı gibi, bundan sonra da olmayacağı açık ve net olarak bilinmelidir."

Yıldırım, tartışmalara konu olan Sevgi Köyü alanına ilişkin planların İl Özel İdaresi tarafından hazırlandığını, 82 dönümlük alanın Orman Bölge Müdürlüğünce İl Özel İdaresine tahsis edildiğini bildirdi. Türkiye'nin çok az bölgesinde uygulamaya çalışılan projeye başta Vali Alaaddin Yüksel olmak üzere tüm kurumların tam destek verdiğini hatırlatan Yıldırım, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"AK Partili meclis üyelerinin sadece muhalefet olsun diye eski bir belediye başkanı tarafından yönlendirmesiyle karara 'Hayır' demelerinin takdirini Antalya kamuoyuna bırakıyorum. Kaldı ki o gün yapılan meclis toplantısında muhalefet olmanın sınırını aşarak bu vatan için canını feda eden Şehit Ahmet Kantarcı kardeşimizin isminin bir caddeye verilmesine bile karşı çıkmışlardır.

Şahsım ve MHP Grubu üyesi arkadaşlarım, sadece Aksu değil tüm Antalya'nın yararına olan, birçok sokak çocuğunu hayata kazandırma düşüncesindeki böylesine anlamlı projelerin daha da artması gerektiği inancıyla 11 Eylül tarihindeki Büyükşehir Meclis toplantısında konunun görüşülmesi için önerge verdik. Büyükşehir Meclisince gündeme alınan ve komisyona havale edilen maddenin ilk meclis toplantısında gündeme gelerek olumlu bir şeklide sonuçlanacağını ümit etmekteyim."

MADDE BAĞIMLISI ÇOCUK VE GENÇLER İÇİN KURULDU
Aksu'da 2003 yılında kurulan ve "Sevgi Köyü" adı verilen merkezde, madde bağımlısı olan çocuklar ve gençlere eğitim, barınma ve rehabilitasyon imkanı sağlanıyor. 82 dönüm arazi üzerinde kurulan Sevgi Köyü'nde, doktor, sosyal hizmet uzmanı ve çeşitli branşlarda ders veren öğretmenler görev yapıyor, merkezde sosyal üniteler, poliklinik, bilgisayar odası, televizyon ve oyun odası, spor sahaları ve küçük bir hayvanat bahçesi bulunuyor.

Sevgi Köyü'ne yerleştirilen madde bağımlısı çocuk ve gençler, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesindeki uzmanlar eşliğinde tedavi ediliyor. Daha sonra bu gençlere eğitim ve iş imkanı sağlanıyor.
AA


Geri Dön