Genel

MHRS randevularında bir kez bile bunu yapan yandı! Hastane randevu sisteminde yeni dönem resmen başladı!

MHRS randevunda yeni döneme geçildi. Eğer randevularda bunu bir kez bile yaparsanız bir yaptırıma uğrayacaksınız. İşte detaylar!Bakanlık tarafından hayata geçirilen yeni uygulama ile devlet hastanesinden randevu alan ancak randevusuna gitmeyen vatandaşlara bir yaptırım uygulanacak

Sağlık Bakanlığı hastane randevuları ile ilgili yeni bir döneme girildi. Bakanlık tarafından hayata geçirilen yeni uygulama ile devlet hastanesinden randevu alan ancak randevusuna gitmeyen vatandaşlara bir yaptırım uygulanacak.

İşte haberin detayları…

MHRS sisteminden randevu alan ama randevusuna gitmeyenlere bundan sonra 15 gün süre ile aynı branştan randevu verilmeyecek. İşte hastane randevuları ile ilgili başlatılan yeni uygulamanın ayrıntıları…

RANDEVUSUNA GİTMEYENE YAPTIRIM GELDİ!

Sağlık Bakanlığı tarafından hastane randevuları hakkında yeni bir uygulama başlatıldı. Bu uygulamanın duyurusu da yapıldı. Bakanlık tarafından hayata geçirilen yeni uygulamayla birlikte, devlet hastanesinden randevu alan ancak randevusuna gitmeyen vatandaşlar bundan sonra 15 gün süre ile aynı branştan randevu verilmeyecek. Hastane randevuları ile ilgili başlatılan yeni uygulamanın detayları neleri kapsamakta olduğunu Fahrettin Koca anlattı.

Ayda yaklaşık olarak 2.8 milyon vatandaş randevu almasına rağmen muayeneye gitmediği ortaya çıktı. Merkezi Hekim Randevu Sisteminde yaşanan yoğunluğunun önüne geçmek için yeni bir çare bulundu. Bu çareye dair attıkları adımları dile getiren Sağlık Bakanı, gitmeyeceği randevuyu iptal etmeyen kişiler, 15 gün süre boyunca istedikleri aynı bölümden randevu alamayacak. Ancak ani bir rahatsızlık nedeni ile acil servise gitmeleri ya da bir başka rahatsızlık nedeni ile ilgili branş doktoruna muayene olmalarına bu bahsedilen kısıtlama içinde değildir onlar bu kısıtlamaya dahil edilmeyecek. MHRS üzerinden randevu alıp gelmeyenlerin vatandaşların oranı önceki aylarda yüzde 30 iken, bu oran ekim ayında yüzde 25'e düştü, şu anda yüzde 21'de, hedefimiz de yüzde 10'un altına inmektir. Bundan sonra da 'Oradan da buradan da randevu alayım, sonrasına bakarım' dönemi son buluyor. Sistem şu anda 15 gün uyarısını da yapmaya başladığını ifade eden Salık Bakan Fahrettin Koca, tek yapılması gerekenin internetten iptal edilmesi ya da tarihi değişikliği yapmak için telefondan iptal etmek olmadığını sözlerine ekledi.

Asgari ücret zammı açıklandığı an harekete geçtiler! Etiketler günde 2 kez değişiyor! İşte detaylar!

Genel sağlık sigortası hangi hastanelerde geçerli? Genel sağlık sigortası neleri kapsar?

GSS primi 2023 güncellemesi! Genel Sağlık Sigortası primleri ne kadar oldu 2023? Yeni yılda GSS primleri kaç TL oldu?