29 / 04 / 2024

Michael Moore'dan Donald Trump protestosu!

Michael Moore'dan Donald Trump protestosu!

ABD başkanlığı aday adayı Donald Trump, ünlü yönetmen Michael Moore'ın gazabına uğradı. ABD'li belgeselci Michael Moore, New York'taki Trump Tower binasının önüne giderek, "Hepimiz Müslümanız" yazılı bir pankartla eylem yaptı.




ABD başkanlığı aday adayı Donald Trump, ünlü yönetmen Michael Moore'ın gazabına uğradı. ABD'li belgeselci Michael Moore, New York'taki Trump Tower binasının önüne giderek, "Hepimiz Müslümanız" yazılı bir pankartla eylem yaptı. Oscar ödüllü yönetmen kendi web sitesi üzerinden de Trump'a açık bir mektup gönderip, "Güvenlik gerekçesiyle Müslümanlar'ın ABD'ye girişi yasaklansın" çağrısını sert bir dille eleştirdi.


'NE ÖDLEKSİN AMA...' 

Mektubuna "Sevgili Donald Trump" diye başlayan Moore, geçmişte Trump'ın bir TV programına kendisiyle birlikte çıkmak istemediğini hatırlatarak, "Birlikte şova çıktık ve aramızda hiçbir şey yaşanmadı. Saçını çekmedim, oturduğun yere sakız yapıştırmadım. Tek hatırladığım oradan ayrılırken, 'Ne ödlek ama' diye düşünmüştüm" ifadelerini kullandı. Trump'ın çaresizlik ve cinnet içinde Müslümanlar'ın ABD'ye girişinin yasaklanmasını talep ettiğini söyleyen Moore, mektubuna şöyle devam etti: "Ben hepimizin ırka, mezhebe ve renge bakmadan kardeş olduğumuzu öğrenerek büyütüldüm. Bu şu anlama geliyor; Müslümanları yasaklayacaksan ilk önce beni ve benim gibi düşünen herkesi yasaklanman gerekecek. Hepimiz Müslümanız. Aynı hepimizin Meksikalı, Katolik, Yahudi, beyaz, siyah ve arada kalan tüm renkler olduğu gibi. Hepimiz tanrının çocuklarıyız ve insalık ailesinin bir parçasıyız. Senin söylediklerin ve yaptıkların bu gerçeği bir gıdım değiştiremez. Eğer ABD'lilerin kurallarına göre yaşamayı sevmiyorsan, gidip kulelerinden birinde inzivaya çekilebilirsin. Otur ve dediklerini bir düşün."



Takvim 





Geri Dön