06 / 05 / 2024

Migros satışa çıkarılıyor!

Migros satışa çıkarılıyor!

Migros'un yeni sahibi BC Partners da Migros'u satmak için hazırlıklara başladı...



Reuters'a konuşan iki kaynak, JP Morgan ve Bank of America'nın İngiltere merkezli özel sermaye fonu BC Partners'a Migros'ta stratejik seçenekleri konusunda danışmanlık yaptıklarını ve sürecin satış ile devam edebileceğini söyledi. Söz konusu iki banka 2008 yılında tamamlanan satın almadan bu yana BC Partners ile yakından çalışıyor. Kaynaklar BC Partners kontrolünde bulunan yüzde 80 payın satışı için herhangi bir karar olmadığını ifade etti. BC Partners konu hakkındaki sorulara cevap vermedi. JP Morgan ve Bank of America'ya ise ulaşılamadı.


Gıda perakende sektöründeki başlıca oyunculardan olan Carrefour'da hakim ortak olan Sabancı Holding'in perakende grup başkanı Haluk Dinçer, Migros dahil olmak üzere satın alma fırsatlarını değerlendirmek istediklerini açıklamıştı. Geçen yıl Aralık ayında ABD'li perakende devi Wal-Mart'ın Migros'u almak için görüşmeler yürüttüğü bilgisi basında yer almıştı.


HİSSELERİ YÜKSELDİ


BC Partners kontrolündeki Moonlight Perakendecilik 2008 yılında Migros'un yüzde 50.83 hissesini Koç Holding'den yaklaşık 2 milyar euroya satın almış; aradan geçen sürede yeni satın almalarla Migros'taki payını yüzde 98'e kadar yükseltmişti. Moonlight Perakendecilik 2009 yılında Migros Türk ile birleşmiş ve süreçte Migros'un ana ortağı MH Perakendecilik olmuştu. MH Perakendecilik 2011 yılında Migros'taki yüzde 17 payı borsada satmış, daha sonra Migros bünyesindeki Şok Marketleri de 600 milyon liraya Yıldız Holding şirketlerine devretmişti. Migros hisseleri saat 1622 itibariyle yüzde 7.34 yükselişle 21.2 liradan işlem görüyor.


Yenişafak Gazetesi


Geri Dön